У Києві сталося кілька гучних вибухів: є руйнування та постраждалі (оновлюється)

Читать на русском
Автор
25118
Київ знаходиться під повітряною атакою окупантів
Київ знаходиться під повітряною атакою окупантів. Фото 24tv.ua

Поспати жителям та гостям столиці не вдалося

У Києві вранці 21 вересня було досить гучно — місцеві жителі прокинулися від кількох потужних вибухів, котрі розбудили столицю. За попередніми даними, працювали засоби ППО. Слід підкреслити, що по всій Україні оголошено повітряну тривогу через атаку російських ракет та "шахедів".

Інформацію повідомляє "Телеграф" із посиланням на власного кореспондента та моніторингові ресурси. Початково інформація пройшла, що гучні звуки лунали у передмісті Києва, зокрема у Софіївській Борщагівці.

7:26 На Київщині та в низці інших регіонів повторно оголошено повітряну тривогу. Моніторингові пабліки та представники влади закликають людей знаходитися в укриттях через ймовірну загрозу нового ракетного удару.

7:05 Як зазначив мер Кличко, кількість постраждалих у Дарницькому районі зросла до семи чоловік.

У Святошинському районі, де фіксувалися перебої зі світлом, уже відновлено електропостачання.

За даними КМВА, над Київщиною сили ППО цієї ночі знищили понад 20 ворожих цілей. Однак ці дані ще будуть уточнені військовими.

6:48 Повідомляється, що у Дарницькому районі вже п'ятеро постраждалих. Троє із них, серед яких і 9-річна дівчинка, госпіталізовані. Інші отримали медичну допомогу на місці.

6:42 У Дарницькому районі пошкоджено кілька припаркованих автомобілів і СТО. Вибуховою хвилею винесло вікна в житловому будинку поруч. Також постраждало місцеве технічне училище.

Удар по Києву 21 вересня фото
У КМВА показали наслідки падіння уламків ракети
Удар по Києву 21 вересня фото
Росіяни своєю атакою наробили немало біди
Удар по Києву 21 вересня фото

6:36 За даними мера столиці, у Дарницькому районі є двоє госпіталізованих постраждалих. Обоє — дівчата, 18 та 9 років. Вони обоє проживають у будинку, поруч із інфраструктурним об'єктом, на який впали уламки російської ракети.

6:30 Кличко уточнив, що пожежа сталася у Дарницькому районі міста. Кілька місцевих жителів звернулися за допомогою до медиків.

У Голосіївському районі, на щастя, обійшлося без жертв та постраждалих.

Місцеві Telegram-канали показують наслідки ракетного удару для одного із місцевих гуртожитків — у будівлі через вибухову хвилю просто почали частково руйнуватися стіни.

Наслідки атаки на Київ
Наслідки атаки на Київ

6:20 За інформацією Кличка, у Шевченківському районі через падіння уламків ракет пошкоджена газова труба. Відповідні служби уже на місці.

У Дарницькому районі сталася руйнація кількох нежитлових об'єктів. Про постраждалих поки не повідомляється.

Згодом мер міста Віталій Кличко заявив, що у столиці відпрацювала протиповітряна оборона. Однак відомо про вибухи у двох районах — Дарницькому та Голосіївському. Наразі за викликом уже виїхали відповідні оперативні служби, про наслідки повідомлять згодом.

Також чиновник додав, що у деяких мікрорайонах Святошинського району Києва відсутні водо- та електропостачання. Над усуненням проблем теж уже працюють.

Слід зазначити, що окремі місцеві телеграм-канали без уточнення локації інформують, що в одному із районів столиці сталося займання. Видно стовп диму, що підіймається в небо. Деталі уточнюються.

Пожежа у Києві 21 вересня
Пожежа у Києві 21 вересня

Додамо, що Київ став не єдиною мішенню для російських окупантів. Під обстрілом із, попередньо, С-300, ранком 21 вересня опинився і Харків. Місцеві жителі повідомили про серію із щонайменше шістьох вибухів. Імовірно, без прильотів не обійшлося.