Війна — день 571: ЗСУ мають успіхи на ряді напрямків, а росія продовжує обстрілювати міста України

Читать на русском
Автор
51078
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Українські військові продовжують проводити контрнаступ і досягають успіху на низці напрямків, включаючи Бахмутський та Мелітопольський. При цьому серед російських пропагандистів зростає стурбованість щодо збільшення випадків перетину Дніпра окремими групами ЗСУ, оскільки у разі масштабної атаки там росіянам оборону тримати нема кому. Водночас із настанням холодів можна чекати і відновлення терористичних ударів по енергосистемі України, а ракет у окупантів хоч і поменшало, але вони все ще є.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 17 вересня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Помер командир 31-ї Ульянівської десантно-штурмової бригади армії рф полковник Андрій "Дунай" Кондрашкін, повідомив терорист "ДНР" Олександр Ходаковський. Кондрашкін брав участь у штурмі та знищенні Маріуполя.

22:00 Група ударних БпЛА в повітряному просторі Миколаївщини, напрямок руху — західний, повідомляють у Повітряних силах ЗСУ.

21:00 У Севастополі на мисі Фіолент пролунали вибухи, повідомляють місцеві пабліки.

20:00 ЗСУ звільнили Кліщиївку, проте окупанти не залишають спроб контратакувати та відбити село назад.

18:00 Житель с.Томіна Балка Херсонського району Херсонської області загинув внаслідок обстрілу з боку російських окупантів, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Під вогонь у своєму дворі потрапив чоловік 1954 року народження. Отримані травми виявилися надто важкими. Медики, які прибули на місце, лише констатували смерть", — написав Прокудін у Телеграм.

Також російські окупанти обстріляли с.Садове Херсонської громади, травмовано поліцейського.

17:00 Міністр оборони Канади Білл Блер оголосив про намір виділити 33 мільйони канадських доларів (понад 24 млн доларів США) на купівлю систем протиповітряної оборони для України.

16:00 Херсон періодично під обстрілом армії рф. Херсонці пишуть про виходи, які чути з тимчасово окупованого лівого берега, і прильоти в місті.

15:00 Росіяни заявили про нову атаку дроном-камікадзе на стратегічний аеродром "Шайківка" в Калузької області рф, в чому традиційно звинувачують Україну.

14:00 Наступ російської армії на Куп'янському напрямі сповільнився. Очевидно, окупанти перегруповуються, повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

13:00 Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова 16 вересня збільшилася. Поранення отримали 6 осіб.

12:00 У Воронезькій області рф повідомляють про атаку БПЛА. Пропагандисти пишуть, що його нібито збили неподалік автобусної зупинки.

11:00 Сили протиповітряної оборони збили ворожі ракети в Одеській області вночі 17 вересня. З'явилося відео бойової роботи.

10:00 Останніми днями російські терористи ймовірно посилили оборону навколо тимчасово окупованого Токмака на півдні України. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

09:00 Втрати росіян за добу

08:00 Столтенберг розповів про вступ України до НАТО.

Україна, зрештою, стане членом НАТО, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю, опублікованому в газетах із редакційної групи Funke. Точної дати вступу він не назвав.

07:00 окупанти атакували Дніпропетровщину, збито російську ракету

Вночі ворог знову тероризував Нікопольщину. А саме – Покровську сільську громаду. По ній випустив понад пів десятка снарядів. Якої шкоди завдано, нині з'ясовують. Втім, головне, люди цілі.

06:00 Масштабна повітряна тривога на всій території України!

В Одеській області повідомляють про вибухи. Попередньо робота ППО

00:00 Росіяни підняли у повітря 8 стратегічних бомбардувальників Ту-95. Якщо це бойовий виліт, то на пускових рубежах вони будуть після 2:00.

Інформацію за 14 вересня дивіться за посиланням: Війна — день 568: окупанти зазнають тяжких втрат, але продовжують тероризувати міста дронами-камікадзе

З даними за 15 вересня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 569: ВСУ просуваються у контрнаступі та готуються повертати Крим

Про те, що відбувалося 16 вересня, читайте у матеріалі: Війна — день 570: ЗСУ звільняють території, а окупанти змінюють тактику