"Якщо ми цього не зробимо..." Блінкен розповів, чому США допомагають Україні

Читать на русском
Автор
2147
Нещодавно Блінкен відвідував Київ, де зустрічався із Зеленським
Нещодавно Блінкен відвідував Київ, де зустрічався із Зеленським. Фото president.gov.ua

Американський чиновник розповів про позицію щодо Києва

США всіляко намагатимуться завадити росії досягти стратегічних успіхів у війні в Україні. Якщо цього не станеться зараз, то агресор "отримає відкрите запрошення скрізь".

Таку думку висловив державний секретар США Ентоні Блінкен, слова якого наводить прес-служба Держдепу. За його словами, Штати мають подбати про те, що Україна міцно стояла на ногах не лише у військовому плані, а й у демократичному та економічному.

"Кінцева мета подвійна. По-перше, це, звісно, позбавити росію будь-якого стратегічного успіху в Україні, бо якщо ми цього не зробимо, то це буде відкритим запрошенням для агресорів скрізь і всюди", — уточнив він.

Блінкен вважає, що окупанти вже зазнали невдачі, оскільки планували стерти Україну з карти.

"Вони хотіли покінчити з її ідентичністю як незалежної країни, включити її до складу росії. Цього вже не вдалося", — сказав він.

Тепер, за словами Блінкена, потрібно допомогти українцям повернути окуповані території. Він вважає, що США мають і надалі робити багато для стабільності в Україні.

"Це не є рецептом якоїсь безстрокової підтримки з боку всього світу, щоб Україна продовжувала рухатися вперед. Це підбиття України до того моменту, коли у військовому, економічному, демократичному плані вона міцно стоятиме на власних ногах", – завершив чиновник.

Раніше "Телеграф" писав про те, що нещодавно Блінкен приїжджав до України.