У Запоріжжі пролунало кілька вибухів: що відомо (оновлено)

Читать на русском
Автор
8010
Гучно в місті було в районі 6:30 ранку
Гучно в місті було в районі 6:30 ранку. Фото Украинская правда

Попередньо був удар балістикою

Рано вранці у Запоріжжі прогриміло кілька потужних вибухів. Тривогу в регіоні оголосили лише після них.

Як пишуть місцеві Телеграм-канали, вибухи чули як у місті, так і передмісті. Офіційна реакція влади Запорізької області надійшла трохи пізніше.

7:25 Як повідомив глава ОВА Юрій Малашко, росіяни використовували балістичні ракети для удару по об'єктах цивільної інфраструктури. Наразі відомо щонайменше про одного пораненого. На місці інциденту працюють всі необхідні служби.

Через кілька хвилин після вибухів у регіоні все ж таки оголосили повітряну тривогу. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що в області є загроза ракетного удару.

За даними моніторингових пабліків, попередньо містом були пуски ракет "Іскандер".

Зазначимо, що вибухи лунали у Запоріжжі і напередодні. Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко повідомляв, що удар прийшовся по Запорізькому району. Попередньо ворог бив балістичним озброєнням.

Вибухи рано вранці ще до сигналу повітряної тривоги пролунали і в Сумах. Там місцева влада прозвітувала про успішну роботу ППО.

Раніше "Телеграф" писав про те, що 6 вересня ворог вдарив по місту Костянтинівка на Донеччині. Внаслідок кривавого теракту росіян загинули 16 людей, ще понад 30 отримали поранення.