Росіяни влаштували ракетний обстріл України: у Києві пролунали вибухи (оновлено)

Читать на русском
Автор
18829
Для багатьох киян звуки роботи ППО стали будильником цього ранку
Для багатьох киян звуки роботи ППО стали будильником цього ранку. Фото Колаж "Телеграфу"

Повітряну тривогу для жителів Київщини оголосили близько п'ятої години ранку

У Києві вранці 6 вересня під час повномасштабної тривоги пролунала низка гучних вибухів. Як стверджують представники місцевої влади, у столиці працюють засоби протиповітряної оборони. При цьому, за даними Повітряних Сил України, існує загроза повторного ракетного удару.

Про це інформує "Телеграф" із посиланням на столичних кореспондентів, а також офіційні Telegram-канали Київської міської військової адміністрації та ПС України. Також атаку на столицю підтвердив і мер Віталій Кличко.

6:45 Як розповів очільник КМВА Сергій Попко, силам ППО вдалося повністю відбити ракетну атаку ворогу. Окрім випущених літаками Ту-95 крилатих ракет на столицю також летіли і балістичні цілі.

"За даними на цю хвилину, у Києві без жертв та руйнувань. Офіційна інформація про кількість та типи збитих повітряних цілей буде опублікована Повітряними Силами після узагальнення даних", — зазначив чиновник.

Слід зазначити, що також вибухи чули і у Київській області — так українські військові "зустрічали" другу партію ракет. Додамо, що, згідно із даними моніторингових пабліків, усі цілі, котрі фіксувалися на Вінничині та Житомирщині, згодом змінили курс саме на Київщину. Попередньо про прильоти та влучання невідомо, також немає даних про ймовірних жертв чи постраждалих.

Як йшлося у повідомленні прессслужби Повітряних Сил України, ракетна атака була здійснена ворогом з акваторії Каспійського моря. Для цього росіяни застосували літаки Ту-95, імовірний тип ракет — Х-101/555/55. Кількість випущених цілей наразі невідома, очікуємо офіційної інформації.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у ніч на 5 вересня росіяни знову влаштували масовану атаку по Україні, запустивши "шахеди" та ракети.