Рішення щодо F-16 для України є: що відомо на даний момент

Читать на русском
Автор
1402
F-16
F-16. Фото twitter

Схоже, передача авіації ЗСУ зрушила з мертвої точки

Українська журналістка Мирослава Гонгадзе, яка живе в США, повідомила, що є рішення щодо F-16 для України.

Про це вона написала у Facebook.

Крім того, керівник Офісу президента Андрій Єрмак опублікував у своєму Telegram-каналі емодзі літака, що може бути натяком на позитивне рішення щодо F-16 для ЗСУ.

Нагадаємо, раніше США не схвалювали передачі F-16 Україні. У середині літа цього року в Пентагоні заявили, що нинішні умови на війні "неідеальні" для використання F-16 в рамках контрнаступу, оскільки окупанти "все ще мають ППО".

При цьому деякі західні країни досі бояться провокувати росію, через що передача Україні деяких видів озброєння, включаючи ті ж літаки F-16, затримується.

Близько тижня тому з’явилася інформація, що українські пілоти досі не можуть розпочати навчання на F-16. Незважаючи на бажання Києва отримати ці літаки вже взимку, через нові "проблеми" реальні поставки тепер почнуться не раніше наступного літа. Начебто це пов’язано з володінням наших військових англійською мовою, але в Україні це сприйняли як затягування.

Як повідомляв "Телеграф", 18 серпня стало відомо, що США погодилися з передачею винищувачів F-16 Україні з Данії та Нідерландів. Літаки ЗСУ отримають після того, як наші пілоти закінчать навчання. Державний секретар США Ентоні Блінкен вже надіслав датським та нідерландським колегам листи, в яких запевнив у підтримці цього питання.