"росію потрібно добити до кінця": Тарас Чмут пояснив, чому Україна не має іншого виходу

Читать на русском
Автор
Захисник, що наближає перемогу
Захисник, що наближає перемогу

За словами військового експерта, Україна не зробила висновку з 2014 року

Завершення війни з росією не повинно дати їй змоги зробити нову спробу нападу, тому перемога України має бути остаточною.

Про це ветеран АТО, волонтер, засновник "Українського мілітарного центру", голова фонду "Повернися живим" Тарас Чмут розповів в інтерв’ю ВВС.

Так, за словами Чмута, можливе завершення війни за "корейським" або "німецьким" сценаріями (зі збереженням контролю росії над частиною окупованих територій) тільки нашкодить Україні.

"Ви розумієте, що це пауза перед наступною війною? Ми вже це проходили у 2014 році", — сказав волонтер.

За словами Чмута, він не хотів би перевіряти, чи вдасться розділені в результаті таких угод частини України з’єднатися після умовної "смерті путіна".

"Я б не хотів перевіряти, вийде чи не вийде. Ми ж на другий день після перемоги пересваримося всередині, ми не консолідуємося у підготовці до наступної війни. Тому я не хотів би перевіряти це", — вважає голова фонду "Повернись живим".

За його словами, він припускає, що росія може консолідуватися навколо поразки.

"І ось тоді, вже в наступну велику війну, ми програємо, тому що ми не готуватимемося, ми кластимемо бруківку, ми сваритимемося, ми проводитимемо чергові перевибори, ділимо три копійки, а вони готуватимуться до війни. Вони будуть скривджені. і злі, бо якась Україна їх перемогла, але не до кінця. Тому важливо ворога добивати до кінця, щоб не було спроб та бажання переграти сценарій", — розповів військовий експерт.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відмовляється повертатися в переговорний процес із російським диктатором володимиром путіним, бо не впевнений, що лідер росії досі живий.