Колишній віцепрезидент США зненацька прибув до України: що відомо

Читать на русском
Автор
1317
Майк Пенс Новина оновлена 30 червня 2023, 08:35
Майк Пенс

Кандидат в президенти США побував у Києві та області

В Україну з неоголошеним візитом прибув колишній віцепрезидент США Майк Пенс. Він вже зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє CNN.

За даними видання, зустріч Пенса із Зеленським відбувалася "за зачиненими дверима" у президентському палаці в Києві. За словами американського політика, "його рішучість підтримувати Україну як ніколи сильна".

Також Пенс відвідав дитячий центр для української молоді, яка переїхала з окупованих територій, вшанував Стіну пам’яті полеглих захисників України та відвідав Свято-Михайлівський православний храм.

Ще Пенс зробив зупинки у трьох різних містах та селах — Буча, Ірпінь та Мощун, які торік постраждали від обстрілів та жорстокого насильства щодо мирних мешканців під час російської окупації. Він оглянув уламки, зустрівся з місцевими жителями та поклав квіти до пам’ятників загиблим на війні.

"Американський народ молиться разом з вами, підтримуючи вас в Україні", — сказав він сім’ям, з якими зустрівся в Ірпені.

Зазначимо, Майк Пенс є кандидатом у президенти США від Республіканської партії, тобто конкурентом Дональда Трампа.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вчора, 28 червня, також раптово в Україну прибув президент Польщі Анджей Дуда та Литви Гітанас Науседа