Донбас не бомбили 8 років: пригожин виступив із резонансною заявою

Читать на русском
Автор
15478
євген пригожин
євген пригожин. Фото росЗМІ

пригожин не вважає, що загроза від НАТО стала причиною початку повномасштабної війни

Ватажок найманців ПВК "Вагнера" євген пригожин продовжує словесне протистояння з керівництвом російської федерації. На цей раз він спростував міфи пропаганди, які роками вливали у вуха росіянам.

В інтерв’ю, опублікованому прес-службою пригожину, він заявив, що війна в Україні почалася зовсім не через побоювання росії на тлі ймовірного нападу НАТО.

"Міністерство оборони росії намагається обдурити громадськість, обдурити президента і розповісти історію, що з боку України була шалена агресія і вони збиралися з усім блоком НАТО на нас напасти.

Тому так звану "спецоперацію" було розпочато абсолютно з інших причин", — сказав він.

У цьому ж інтерв’ю ватажок найманців видав низку інших цікавих заяв, які навряд чи сподобаються керівництву його країни. Він дав зрозуміти, що Україна не бомбила мирні міста Донбасу останні 8 років, а била лише за позиціями росіян.

"Іноді цих ударів було більше, іноді менше", — сказав він.

пригожин зазначив, що протягом останніх 8 років Донбас розкрадався, зокрема співробітниками адміністрації президента росії. На додаток до всього, він розкритикував стан армії російської федерації на початку вторгнення в Україну. За його словами, вона була у "ганебному стані".

За словами ватажка ПВК "Вагнера", президент України Володимир Зеленський був готовий до домовленостей, коли обійняв посаду.

"Все, що потрібно було зробити — злізти з Олімпу, піти та домовитися з ним", — зазначив пригожин.

Він додав, що війна в Україні потрібна була голові Міноборони рф сергію шойгу та олігархічному клану, який керує рф.

"Війна була потрібна, щоб поставити президентом України Медведчука", — сказав він.

Раніше "Телеграф" писав про те, що для пригожина у росії готують нове завдання.