путін готується завдати ядерного удару по Києву: Саакашвілі назвав головну ціль диктатора

Читать на русском
Автор
14752
володимир путін
володимир путін. Фото reuters.com

Саакашвілі вважає, що Зеленському потрібно бути уважним найближчим часом

Дії росії, та її керівника володимира путіна зокрема, в останні місяці говорять про те, що рф готується до застосування ядерної зброї. Причому застосувати її можуть по центру прийняття рішень для ліквідації президента України Володимира Зеленського.

Про це у своїй колонці на сайті "Української правди" написав колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі.

"Незважаючи на скептицизм деяких з приводу українського наступу, у москві знають точно, що за нинішніх можливостей ЗСУ, їм точно не втримати 100-кілометрову ширину приазовського коридору, і рано чи пізно їхню оборону буде перервано", — зазначив політик.

Саакашвілі вважає, що внаслідок наступу ЗСУ Кримський міст буде знищено, а наші військові підійдуть до адміністративного кордону із Кримом.

"В умовах оточення кримське угруповання буде приречене, і в цей час у москві обов’язково почнеться розвал кремлівської влади. І ось щоб не допустити цього, путін планує вдарити тактичною ядерною зброєю по центру прийняття рішень, тобто по центру Києва. Швидше за все до цього буде розіграно якусь провокацію в Білорусі, щоб зобразити, що це мінськ спонукав москву діяти з метою захисту союзника", — додав він.

Також Саакашвілі не виключав удару тактичною ядерною зброєю і по найбільшому логістичному центру в польському Жешуві, щоб автоматично задіяти п’яту статтю НАТО.

"Що отримає з усього цього путін? Перше, якщо війна йтиме так, як зараз, через кілька місяців усім буде ясно, що росія зазнала поразки, а так він залишає шанс, що Вашингтон моргне першим. Ну, а якщо не моргне, то у цьому теж є свій розрахунок: вийде, що війну він програє не Україні, а НАТО, і це є привід консолідувати свою зграю та російську спільноту, особливо перед президентськими виборами", — додав політик.

У зв’язку з цим Саакашвілі закликав "особливо берегти" президента Зеленського та керівництво країни.

"Знищення Зеленського — це єдине, що врятує росію хоча б частково", — додав він.

Раніше Телеграф писав, що Штати відреагували на можливе застосування росією ядерної зброї.