Зайняли рубіж, але зазнали втрат: Сенцов, що воює на фронті, розповів про наступ ЗСУ

Читать на русском
Автор
2106
Олег Сенцов на фронті
Олег Сенцов на фронті. Фото facebook.com/oleg.sentsov

Підрозділ режисера зараз воює на Запорізькому напрямку

Український кінорежисер, сценарист та письменник, колишній в’язень кремля Олег Сенцов зараз захищає Україну від російських окупантів зі зброєю у руках. Його рота бере участь у контрнаступі ЗСУ, вона зайняла рубіж, але зазнала втрат у людях та техніці.

Про це Сенцов розповів у Facebook.

"Це був черговий важкий день нашого наступу. Ми зайняли визначений нашій роті рубіж, хоча й понесли втрати. Нашу машину підбили, але ми з екіпажем змогли вилізти. Війна за нашу землю продовжується. Вічна слава тим, хто загинув, визволяючи Україну від загарбників!", — написав Сенцов.

Додамо, що декількома днями раніше, 12 червня, він розповів, що його підрозділ зараз воює на запорізькому напрямку, де веде важкі бої. Тоді ж режисер повідомив, що отримав підвищення на фронті: тепер він за званням молодший лейтенант.

Нагадаємо, Олег Сенцов — кримчанин, він займав активну проукраїнську позицію, за що був заарештований російськими силовими структурами в окупованому Криму і 25 серпня 2015 року засуджений за сфабрикованим звинуваченням у тероризмі до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. 7 вересня 2019 року режисера повернули у рамках обміну. З початком повномасштабної війни пішов захищати Україну.

Як повідомляв "Телеграф", за інформацією Генштабу ЗСУ, українські сили просуваються за кількома напрямками, зокрема мають успіх на Мелітопольському та Бердянському.