На це йде до 70% усіх грошей: українські військові розповіли, на що витрачають зарплату

Читать на русском
Автор
21106
Військові купують дрони за власний кошт
Військові купують дрони за власний кошт. Фото novynarnia.com

Грошей за закупівлю дронів, які такі важливі в сучасній війні, армії не вистачає

Через брак коштів в української армії, військовослужбовці змушені купувати дрони та запчастини для фронтової техніки на кошти з власних зарплат.

Про це розповіли українські військові виданню The Guardian.

33-річний воїн із позивним "Вікінг" розповів журналістам, що був поранений, коли намагався дістати запчастини для машини, яку його підрозділ використовував для евакуації з поля бою.

За словами іншого військового, з позивним "Швед", чий загін 1-ї української мехбригади знаходиться на Запорізькому напрямку і використовує модернізовані чеські танки Т-64 радянського стандарту, робота операторів дронів частково полягає в тому, щоб діяти в тандемі з бронетехнікою "як їх очі”.

"Ми витрачаємо до 70% нашої зарплати за купівлю дронів", — сказав він, наголосивши, що перш за все йдеться про нові ударні дрони.

Інший військовий, з позивним "Спілберг", додав, що дрони на фронті використовуються як бомбардувальники, а не як камікадзе, бо немає грошей, щоб постійно їх замінювати.

Журналісти резюмували, що військові самі мають фінансувати покупку дронів, оскільки "армія не може собі їх дозволити", і зазначили, що це дивно, враховуючи велике значення, яке мають дрони у повномасштабній війні.

Раніше "Телеграф" розповідав, що український уряд пішов назустріч волонтерам та включив дрони до списку товарів, які не оподатковуються при благодійній закупівлі.