Нова хвиля ударів росії по Україні: у ЗСУ спростували одне з пояснень

Читать на русском
Автор
798
Окупанти стали частіше бити по Україні ракетами та безпілотниками
Окупанти стали частіше бити по Україні ракетами та безпілотниками. Фото ДСНС

Юрій Ігнат не підтримує одне з популярних пояснень російських ударів по Україні, що почастішали

Після відносно спокійного періоду росія знову активізувала масовані удари по Україні — країна-терорист обстрілює міста та села ракетами та безпілотниками. Однак ці атаки, всупереч однієї з версій, не пов’язані з намірами росіян відтягнути частину українських систем ППО з передової в тил.

Про це "Телеграфу" сказав керівник служби зв’язків із громадськістю командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він наголосив, що абсолютним абсурдом є припущення, що Україна може залишити свої міста без прикриття ППО, а також те, що ЗСУ можуть забрати техніку, необхідну на передовій для утримання позицій.

"Наразі лінія фронту складає 2500 км, захистити її на 100% — завдання не з легких. Крім цього, росіяни не залишають намірів зупинити роботу наших атомних електростанцій, б'ючи по їхнім підстанціям, а також знищити склади з західним озброєнням. Але говорити про те, що ми можемо залишити міста без захисту або навпаки — забрати техніку, необхідну на передовій для утримання позицій, — це просто абсурд", — зазначив Ігнат.

Нагадаємо, в ніч проти 4 травня, після удару нібито українського БПЛА по кремлю, росіяни влаштували масований наліт "шахедів". Найсильніших обстрілів зазнали Київ та Одеса, де вибухи та звуки роботи систем ППО лунали протягом кількох годин. А в ніч на 1 травня росіяни завдали ракетного удару по Україні. Із 18 запущених ними ракет тієї ночі сили ППО України збили 15.

Більше читайте у матеріалі "Телеграфа": Повернення великого терору? У Повітряних силах пояснили, з чим пов’язані масовані громадянські обстріли з боку Росії