"У полон би нікого не брали": Зеленський розповів, як на Банковій готувалися до штурму окупантів (відео)

Читать на русском
Автор
1076
Володимир Зеленський розповів Дмитру Комарову про оборону Банкової
Володимир Зеленський розповів Дмитру Комарову про оборону Банкової. Фото Скрін із відео

Український уряд готовий був до останнього бути на Банковій

З початку повномасштабного вторгнення оборона Банкової була серйозно підготовлена до сценарію нападу російських окупантів на Київ. У різних точках знаходилися ящики зі зброєю та патронами.

Про це Володимир Зеленський розповів українському журналісту Дмитру Комарову у спецпроекті "Рік. За кадром. День президента", який був записаний узимку 2022 року.

"Якщо впала столиця і побіг лідер, держави немає. Нас би не було, якби вони (росіяни – Ред.) зайшли всередину (Офісу президента, — Ред.). Якщо ти не пускаєш когось до себе, що відбувається? Я думаю, що ніхто нікого в полон не взяв би. У нас була дуже серйозно підготовлена оборона Банкової. Ми б до останнього там... У нас були ящики зі зброєю, з патронами у різних точках Банкової", — сказав глава держави.

Також Зеленський додав, що він уміє стріляти, а також має зброю.

"Так, у мене є (пістолет — Ред.). Так, я вмію (стріляти з пістолета — ред.). Усвідомлюю собі: президент України в полоні у росіян. Це ганьба. Я вважаю, що це ганьба", — підсумував він..

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Володимир Зеленський розповів західним журналістам, що під час повномасштабної війни деякі країни підводили Україну.