"Постійно перебував у гарячих точках": на фронті загинув український радіоведучий

Читать на русском
Автор
1124
Дмитро Сірик
Дмитро Сірик

Герой став на захист Батьківщини на самому початку повномасштабної війни

В Україні триває повномасштабна війна з росією, яка щодня забирає життя наших співгромадян. Трагічна новина прийшла і до редакції популярного українського ЗМІ "Суспільне". На фронті загинув їхній радіоведучий Дмитро Сірик.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

36-річний чоловік був родом із Сєвєродонецька і багато років працював у Луганську, а з моменту окупації обласного центру у 2014 році повернувся до рідного міста.

"Завжди хотів приїхати до звільненого від загарбників Луганська і там відбудовувати українське мовлення", — розповідає Лисогор.

Понад 15 років він працював на радіо, був діджеєм, музичним редактором, радіоведучим, у тому числі і на радіо "Пульс". У радіоефірі слухачі знали Дмитра під псевдонімом Іван Лопата.

Коли почалася повномасштабна війна, Дмитро Сірик евакуював батьків, сина та наречену до безпечного регіону. А у березні 2022 року став до лав ЗСУ – був стрільцем-снайпером.

"Він боронив нашу країну понад рік. Постійно перебував у гарячих точках на Донеччині. Ми всі так мріяли, що після перемоги ми повернемось і в студію в Луганську, звідки ми всі починали наш творчий шлях, і в нашу студію в Сєвєродонецьку і будемо знову разом відновлювати українське мовлення. Але клята росія забрала життя Героя. Ми повинні зробити все від нас можливе, щоб пам'ять про нашого друга, колегу, Героя жила вічно!"каже його колега Вікторія Марченко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що на війні загинув відомий музикант із Дніпра.

Також ми повідомляли, що стало відомо про смерть досвідченого командира, якого шукали понад півроку.