Труїв українців у газових камерах: СБУ вийшла на слід комбата росгвардії (фото, відео)

Читать на русском
Автор
1398
СБУ ідентифікувала окупанта, який жорстко катував українців
СБУ ідентифікувала окупанта, який жорстко катував українців. Фото bbc.com

СБУ ідентифікувала комбата росгвардії, який наказував катувати українців у "газових камерах"

Служба безпеки України встановила особу одного з комбатів росгвардії, який причетний до катувань і вбивств українців у газових камерах.

Як повідомляє пресслужба СБУ 20 квітня, причетним до масових катувань на півдні України виявився командир батальйону 96-го полку оперативного призначення 46-ї окремої бригади військ росгвардії підполковник Аюба Ельдаров.

Слідство встановило, що окупанти призначили його т.зв. "комендантом" селища Чернігівка у тимчасово окупованому Бердянському районі Запорізької області.

До його обов’язків входило придушення руху опору та проведення масових репресій проти мирних жителів. За вказівками окупанта було сформовано каральні загони з російських військових та місцевих зрадників.

"За наказом Ельдарова, рашисти розшукували українських патріотів, а потім викрадали їх. У катівнях до людей застосовували жорстокі тортури з використанням отруйних хімічних речовин та електроструму. Задокументовано факт застосування ворогом задушливих газів у спеціально обладнаних камерах, де тримали українських бранців", — пишуть в СБУ.

Метою таких тортур було вибити з наших патріотом інформацію про розташування ЗСУ.

У СБУ зазначають, що вказаний окупант особисто брав участь у затриманнях і катуваннях. Крім того, він покривав убивства викрадених громадян своїми підлеглими.

Силовики отримали свідчення трьох місцевих жителів, які пройшли російські тортури та змогли вирватися з полону.

Раніше "Телеграф" писав про те, що СБУ затримала дочку гауляйтера Чорнобаївки.