Замість крилатих ракет — керовані авіабомби: росія змінила тактику ведення війни

Читать на русском
Автор
4652
росія почала частіше використовувати керовані авіабомби
росія почала частіше використовувати керовані авіабомби. Фото "рособоронекспорт"

Від керованих авіабомб найчастіше страждають прифронтові території

Росія стала частіше використовувати тактику ударів керованими авіабомбами, а найактивніше її застосовують на Півдні та Півночі України. При цьому агресор вже більше місяця не завдає масованих ракетних ударів по нашій країні.

Про це в ефірі телемарафону розповіла речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, окупанти випускають такі ракети над територією, яка не входить до зони поразки ППО України, а тому вони часто досягають мети.

Гуменюк розповіла, що також Росія використовує протирадіолокаційні ракети при зльоті своїх винищувачів, оскільки побоюються роботи української ППО.

Авіабомби можуть вражати об’єкти на відстані 50 – 70 кілометрів, і саме з цієї причини найбільше страждають прифронтові та прикордонні зони, додала речник.

При цьому Гуменюк не заперечує факту, що наші сили ППО здатні збивати й ці снаряди, але на кожен із них реагувати було б недоречним.

"Тому зараз залишається найкращою системою протидії — це перехід у укриття та збереження життів шляхом евакуації", — сказала вона.

Керовані авіабомби не мають високої точності, але при цьому вони досить потужні, тому що важать у районі 500 кг.

Найчастіше окупанти намагаються атакувати такими бомбами об’єкти, які вважають потенціалом регіону, а саме промислові будівлі та сільськогосподарські угіддя.

Раніше "Телеграф" писав, що з 24 лютого ворог випустив по території України близько 4750 ракет, витративши на них колосальну суму.