Бійцям на "нулі" можуть підняти виплати до 150 тисяч: дві петиції очікують на розгляд Зеленського

Читать на русском
Автор
524
Слід чекати на відповідь президента
Слід чекати на відповідь президента. Фото Генштаб ЗСУ

Дві нові петиції набрали необхідну кількість голосів

У лютому президент Володимир Зеленський розглянув звернення з вимогою повернути військовим виплати в 30 тисяч. Тепер на главу держави очікують ще дві петиції про збільшення виплат військовим на "нулі", а також у тилу.

Як йдеться на сайті офіційного інтернет-представництва президента України, автором першої став народний депутат Олексій Гончаренко.

Він закликає повернути військовим додаткові виплати в розмірі 30 тисяч гривень. Нардеп впевнений, що підвищення з 13 тисяч до 20 100 гривень зарплати військовим не може компенсувати втрати 30-тисячної доплати.

На думку Гончаренко, одним з головних пріоритетів в Україні під час війни є фінансування ЗСУ і наслідком зниження виплат буде недовіра військовослужбовців до влади.

Автор другої петиції — активіст Владислав Киселюк — закликає підняти військовим в тилу військову доплату з 30 до 40 тисяч гривень. А з тим, хто захищає Україну в гарячих точках, — збільшити доплату зі 100 до 150 тисяч гривень.

Пропозиція Гончаренка за 18 днів набрала більш як 26400 голосів з 25 000 необхідних. Петицію Киселюка за два з гаком місяці підписали 25500 українців.

По спливанні строку, відведеного на підписання звернень, глава держави має розглянути їх і дати відповідь на пропозиції нардепа й активіста.

Нагадаємо, що раніше "Телеграф" писав про виплати українським військовим на ротації.