Війна — день 396: окупанти штурмують Бахмут і готують новий наступ

Читать на русском
Автор
17982
Бої за Україну тривають 396 днів
Бої за Україну тривають 396 днів

Оперативно про головне 26 березня

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває 396 днів. Окупанти продовжують тиснути на Бахмут і роблять спроби наступати лінією Куп’янськ — Сватове — Кремінна. ВСУ тим часом не поспішають із проведенням контрнаступу через те, що росія зберігає перевагу в технічному забезпеченні. При цьому з’являються повідомлення, що окупанти можуть таємно готувати додаткові бойові частини, щоб завдати нового потужного удару в Харківській області.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 26 березня, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Із Авдіївки Донецької області, де тривають активні бойові дії, будуть евакуйовані працівники комунальних служб.

22:00 У деяких громадах Київської області можуть чути звуки вибухів, проводяться роботи зі знищення вибухонебезпечних предметів, повідомляє обласна військова адміністрація.

21:00 Російські військові протягом дня неділі, 26 березня, двічі обстріляли кордони Чернігівської області.

20:00 Кількість жертв удару по багатоповерхівці у Запоріжжі збільшилась до 2 осіб, повідомляють ЗМІ з посиланням на Запорізьку ОВА.

19:00 Авіація Сил оборони України за добу завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:00 Переміщення російської тактичної ядерної зброї до Білорусі несе загрозу європейській безпеці, заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель.

17:00 путін намагається залякати країни, які підтримують Україну, оголосивши про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі, вважає міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

16:00 ЗСУ змогли стабілізувати ситуацію в районі міста Бахмут Донецької області, але бої там тривають, хоч і з меншою інтенсивністю, повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

15:00 ЗСУ знищили наглядовий пункт російських окупантів на півдні, внаслідок чого ліквідовано 8 окупантів, повідомляє оперативне командування "Південь".

14:00 рф ймовірно отримала регулярні поставки невеликої кількості іранських дронів "Шахедів", через що поновила атаки з Краснодарського краю та з Брянської області, — вважають в британській розвідці.

У полі поблизу села Іванівка Високопільської громади Херсонської області двоє молодих чоловіків зазнали тяжких травм унаслідок підриву на російській міні.

13:00 росія завдала авіаудару по багатоповерхівках в Авдіївці, попередньо без жертв.

Наслідки удару по Авдіївці 26.03.2023
Наслідки удару по Авдіївці 26.03.2023

12:00 Генштаб Північної Македонії погодив передачу Україні 12 вертольотів Мі-24, тепер питання повинен розглянути уряд.

11:00 Секретар РНБО Олексій Данілов: "Заява путіна про розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі – крок до внутрішньої дестабілізації країни – максимально підвищує рівень негативного сприйняття і суспільного відторгнення у білоруського суспільства росії та путіна. кремль взяв Білорусь в ядерні заручники".

Президент України Володимир Зеленський у День Національної гвардії України подякував нацгвардійцям за службу: "Національна гвардія України стала одним із ключових елементів загальної системи захисту нашої держави, який не дає ворогу здолати Україну. Із перших хвилин 24 лютого та протягом років війни на Донбасі – нацгвардійці проявляють справжню українську силу, роблять усе, щоб наша держава вистояла. Дякую вам за службу і сталевий характер!"

09:30 росія тримає на бойовому чергуванні в Чорному морі 2 підводних човни з 8 "Калібрами" на озброєнні.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріно Гроссі наступного тижня відвідає Запорізьку атомну електростанцію.

08:00 За минулу добу росія втратила в Україні 15 танків, два безпілотника та понад 600 окупантів:

Втрати росії в Україні 26.03.2023
Втрати росії в Україні 26.03.2023

07:00 Вночі були повідомлення про вибухи в Краматорську.

В Бердянську Запорізької області окупаційна "влада" видала розпорядження місцевим жителям до 1 квітня отримати в міській комендатурі перепустки для переміщення по тимчасово зайнятих територіях Запорізької області при умові успішного проходження фільтрації, — Генштаб ЗСУ.

06:00 На закупівлю дронів для ЗСУ цього року буде спрямовано як мінімум 20 млрд грн, — Зеленський.

05:00 На Херсонщині окупанти катують українців, які відмовляються від паспортів рф, – ЦНС.

04:00 В Пентагоні відреагували на заяви Росії про розміщення ядерної зброї в Білорусі — пообіцяли "стежити".

01:00 путін знову погрожує Україні ядерною зброєю, — росЗМІ.

00:00 Завод Dezamet, що входить до складу польської державної компанії PGZ, у кілька разів наростить потужності з виробництва боєприпасів для збільшення їх постачання на потреби ЗСУ, заявив прем’єр країни Матеуш Моравецький.

Інформація за 23 березня доступна у зведенні: Війна — день 393: росіяни "відгрібають" під Бахмутом, але готують нову підлість

З даними за 24 березня можна ознайомитися у трансляції: Війна — день 394: окупанти завдали удару дронами і продовжують штурмувати на Донбасі

Про те, що відбувалося 25 березня, читайте у матеріалі: Війна — день 395: окупанти тиснуть на Бахмут, а ЗСУ активізувалися на півдні.