"Мають усі шанси": легендарний український танкіст розповів про непросту ситуацію в Бахмуті

Читать на русском
Автор
2066
Український Бахмут тримається під потужним натиском окупанта Новина оновлена 07 березня 2023, 08:28
Український Бахмут тримається під потужним натиском окупанта. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

ЗСУ потребують підсилення, аби не пускати ворога впритул до міста

Збройні сили України мають усі шанси, аби втримати "найгарячіше" українське місто Бахмут, де точаться криваві бої з окупаційною армією росії. Українці мають достатню кількість зусиль, аби вибити звідти противника та завдати росіянам максимальних втрат.

Таке твердження в інтерв'ю для The New York Times висловив командир зведеної тактичної групи, яка воює в Бахмуті, полковник Євген Межевікін.

"Я впевнений, що Бахмут утримається. У нас достатньо сил, щоб відкинути ворога з цього міста, але це залежить від завдань, які стоять перед командуванням, чи то утримання міста, чи заподіяння противнику максимальних втрат", — пояснив він.

За словами полковника, у підрозділів, які працюють у Бахмуті є гостра потреба у підсиленні, техніці та боєприпасах. Саме додаткові сили допомогли б знищувати противника та його резерви ще на підступах до міста. Ба більше, при такому розвитку подій нашим захисникам вдалося б максимально зменшити свої втрати та уникнути жорстких боїв у межах населеного пункту.

До уваги читачів, Євген Миколайович Межевікін полковник Збройних сил України, Герой України, більше відомий як легендарний "Адам".

Межевікіна вважають танкістом від Бога, адже він самостійно винищував цілі групи російських терористів із просто шаленою швидкістю. У 2014 році під час штурму села Піски отримав серйозне поранення, виконуючи обов'язки командира 4-ї батальйонної тактичної групи 93-ї бригади, однак це його не зупинило і він продовжив управління підрозділами, забезпечивши успішне виконання бойового завдання. Неодноразово під безперервними обстрілами противника, в складних умовах забезпечував підвезення боєприпасів та продовольства захисникам Донецького аеропорту. Ризикуючи власним життям локалізував пожежу, що виникла на складі боєприпасів і врятував особовий склад та техніку. Восени того ж 2014 екіпаж "Адама" знищив два танки противника поблизу Донецького аеропорту. Пізніше підбив ще один. А наприкінці жовтня керував операцією та самостійно здійснив прорив смуги оборони противника та забезпечив евакуацію особового складу та двох українських БТР-80.

Раніше "Телеграф" розповідав, як військовий експерт Євген Дикий назвав наступні міста-цілі російських окупантів, за які вони візьмуться при умові, що виб'ють українських військових з Бахмута.