Новий наступ росіян уже йде: військовий розповів, де ворог атакує, окрім Бахмута

Читать на русском
Автор
3860
Росіяни обрали особливу тактику повторного наступу
Росіяни обрали особливу тактику повторного наступу. Фото Ілюстративне фото

Окупанти наступають по всьому сходу — це найгарячіший напрямок боїв

На сьогоднішній день Донбас залишається найбільш гарячою точкою на фронті, де ведуться найнапруженіші бої. Росіяни кидають багато сил, щоб прорвати позиції українських воїнів у районі Вугледара, Кремінної, Куп’янська та Лимана.

Про це в інтерв’ю "Телеграфу" розповів військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов. За його словами, активна фаза бойових дій на сході України розпочалася 25 січня.

Росіяни практично безперервно атакують позиції Сил оборони України в районі Вугледару. Також ворог активізувався в районі Куп’янська та Лимана – перекинув туди майже всіх десантників із 76-ї бригади ВДВ.

"Активні бої в районі Авдіївки тривають понад 11 місяців. Там постійно складна ситуація. Понад 5 місяців тривають активні бойові дії на Бахмутському напрямку. Активізувалися вони також у районі Куп’янська та Лимана – після того, як туди перемістилися практично всі підрозділи 76-ї повітряно- десантної дивізії збройних сил росії. Дуже серйозного, елітарного рівня дивізії. Вона поповнена мобілізованими, що пройшли курс підготовки і бойового злагодження, у тому числі на території Республіки Білорусь", — розповідає полковник.

З огляду на це повторний наступ росіян, про який останнім часом говорять експерти, вже йде. Ворог перейшов до активних дій, не зібравши чималої кількості сил в одному-двох-трьох місцях для несподіваної атаки позицій ЗСУ. Противник вибрав іншу тактику — поступово збільшувати тиск на Донбасі. І це дає йому певні результати.

"Наприклад, українським силам оборони, які діють у районі Кремінної, зараз вкрай складно. Бої йдуть у лісі, що межує з цим населеним пунктом. Путінська армія постійно посилює тиск. Мета у неї та сама – взяти під свій контроль Донецьку та Луганську області повністю", – пояснив експерт.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що росіяни зосередили на Лиманському напрямі велику кількість живої сили та техніки. Однак наступ ворога не має успіху, каже експерт.