Війна — день 348: росія готується розпочати новий наступ і обстрілює мирні міста

Читать на русском
Автор
17108
Бої за Україну тривають 348 днів
Бої за Україну тривають 348 днів

Оперативно про головне 6 лютого

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває 348 днів. Окупанти продовжують стягувати війська для проведення чергового наступу на Бахмут і на захід Луганської області, при цьому не виключена можливість того, що вони можуть спробувати атакувати у бік Запоріжжя. Водночас фіксується зниження темпів російських атак на низці ділянок на Донеччині. Разом с тим продовжуються ракетні удари по мирних містах, що призводить до подальшого руйнування цивільних об’єктів.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 6 лютого, але оперативніше інформацію можна отримувати в нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Міністерство оборони Великої Британії назвало помилковими повідомлення про те, що в Україні загинули військовослужбовці британської армії, повідомляється у твіттері відомства.

22:00 Україна запропонувала Туреччині допомогу у проведенні рятувальної операції після руйнівного землетрусу, що стався, заявив Зеленський.

21:00 Набір добровольців до штурмових бригад у складі Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби України проходить для підготовки до звільнення українських територій від окупантів, наголошує в.о. міністра внутрішніх справ України Ігор Клименко.

20:00 На Київщині вже відновлено понад 6,4 тис. об'єктів, пошкоджених внаслідок російської агресії. Ще майже 3,7 тис. об'єктів відновлено частково, однак у них забезпечено життєдіяльність, повідомив заступник голови Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко.

19:00 Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 9 ударів по районах зосередження російських окупантів та два удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Російські окупанти завдали 5 ракетних та 12 авіаційних ударів по території України протягом доби.

18:00 У Верховній Раді зареєстровано подання прем'єр-міністра щодо призначення Ігоря Клименка міністром внутрішніх справ України.

Українська греко-католицька церква оголосила про перехід на новоюліанський календар із 1 вересня 2023 року.

17:00 Зеленський вніс до Верховної Ради подання щодо призначення Василя Малюка головою Служби безпеки України.

На Ставці верховного головнокомандувача обговорили забезпечення оборони Бахмута та кандидатури військових адміністрацій.

Ексофіцера пресслужби Південного регіонального управління Держприкордонслужби Іванну Плантовську звільнили з військової служби.

16:00 Верховна Рада визнала ПВК "Вагнер" міжнародною злочинною організацією.

Рада закликає світову спільноту визнати російські ПВК терористичними організаціями.

15:00 В Бердянську був вибух такої сили, що його чули в Маріуполі Донецької області.

росія завезла на окуповану ЗАЕС в Енергодарі персонал Калінінської АЕС, — "Енергоатом".

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський про ситуацію в Бахмуті: "Ми готували район до оборони завчасно. Ця місцевість має певні особливості рельєфу. Місто оточене панівними висотами та пагорбами, які самі по собі є перешкодою для ворога. Продумана система інженерних загороджень, у поєднанні з природним ландшафтом, перетворили цей район на справжню неприступну фортецю, біля стін якої знайшла смерть не одна тисяча ворогів. Ми використовуємо всі можливості — як інженерні, так і природні, щоб знищувати найкращі підрозділи противника. Битва триває".

14:00 В Міноборони Британії показали свіжу карту бойових дій в Україні, — тяжкі бої тривають на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках. Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ.

Карта бойових дій в Україні від британської розвідки 06.02.2023
Карта бойових дій в Україні від британської розвідки 06.02.2023

13:00 Вербувальники ПВК "Вагнер" почали по другому разу приїжджати в російські колонії, звідки вже забирали ув'язнених на війну в Україну, — пише російська "Медиазона".

12:00 СБУ повідомила про підозру керівнику російської залізниці, який сприяв повномасштабному вторгненню рф в Україну. Його підозрюють в плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Транспортне командування Збройних сил США показало, як відправляє партію БМП Bradley в Україну:

11:00 Росіяни можуть розпочати новий наступ у Луганській області після 15 лютого, — голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

В Маруполі зафіксовано накопичення військової сили в порту, збирають РСЗО, вантажівки з БК та системи ППО С-300. Крім того, в місті збираються встановити систему глобального стеження за мережею Інтернет, — радник мера Маріуполя Петр Андрющенко.

10:00 Внаслідок агресії рф проти України загинула 461 дитина, ще понад 919 постраждали, — ювенальні прокурори.

Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроекти про затвердження указів президента продовження строку дії воєнного стану та про продовження строку проведення загальної мобілізації.

09:00 У небі неподалік Калуги в глибокому тилу росії вночі вибухнув безпілотник, — місцеві канали пишуть, що він летів у бік військових об'єктів.

08:00 Генштаб ЗСУ опублікував свіжі дані про втрати росії в Україні:

Втрати росії в Україні 06.02.2023
Втрати росії в Україні 06.02.2023

07:00 Генштаб ЗСУ: основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Під час бойових дій в районі міста Бахмут відзначається повна відсутність координації та взаємодії серед російських військовослужбовців та найманців пвк "вагнер".

В Василівці Запорізької області окупанти облаштували місцеву дитячу лікарню під військовий шпиталь для поранених військовослужбовців рф. Прийом дітей до лікарні припинено.

05:00 рф втратила найбільший атомний підводний човен, його відправили на утилізацію.

03:00 Жданов: Імовірність захоплення окупантами міста Дніпро – 0,01%.

01:00 Окупанти у Мелітополі проводять обшуки у вчителів та вилучають гаджети, — мер міста.

00:00 У західних ЗМІ з’явилася інформація, що у Києві отримали розвідувальні дані щодо підготовки росії до нового наступу. За їхніми даними, це має відбутися протягом найближчих 10 днів, а напрямом для удару було обрано західну частину Луганської області.

Про те, що відбувалося 3 лютого, читайте у матеріалі: Війна — день 345: окупанти намагаються посилити тиск на ЗСУ на Донбасі.

Інформація за 4 лютого доступна у зведенні: Війна — день 346: росіяни концентрують сили біля Бахмута та готуються до нового наступу.

З даними за 5 лютого можна ознайомитись у трансляції: Війна – день 347: окупанти націлилися на Луганщину, але продовжують тиснути на Бахмут.