Працівники Запорізької АЕС, які співпрацюють з "Росатомом" — колаборанти? Ексміністр енергетики висловив свою думку

Читать на русском
Автор
7062
ЗАЕС
ЗАЕС. Фото Відкриті джерела

Наразі ситуація на станції критична

Після захоплення російськими окупантами під час війни Запорізької атомної електростанції багато її співробітників залишилися на своїх робочих місцях, погодившись співпрацювати з "Росатомом". Проте засуджувати їх за таке рішення не можна.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю "Телеграфу" повідомив колишній міністр енергетики України Іван Плачков.

За його словами, ці люди працюють за таких умов, щоб продовжувати забезпечувати стабільність станції.

"Я б радив керівникам Міненерго, прем’єр-міністру та президенту бути стриманішим у цьому питанні. Якщо люди написали заяви і продовжили працювати, щоб забезпечити стабільність станції, їх не можна засуджувати. Я б дав цим працівникам інший меседж: підписуйте будь-що і робіть все можливе, щоб після звільнення ЗАЕС продовжила роботу для України", — вважає Плачков.

Колишній міністр також додав, що якщо наших фахівців замінить персонал "Росатому", то не можна виключати, що вже незабаром енергоблоки будуть не лише у неробочому, а й у непридатному для ремонту стані.

"Зараз ситуація на станції критична. На її території є сховище відпрацьованого палива. Що там з обладнанням ніхто точно не знає. Мене це дуже турбує. ЗАЕС ризикує стати другою ЧАЕС, яка нічого не виробляє, але постійно тягне кошти на утримання", — підсумував Іван Плачков.

Повне інтерв’ю з екс-міністром Іваном Плачковим читайте на сайті "Телеграф": "Борги за електрику ростуть. У обленерго немає коштів на придбання та ремонт трансформаторів", — Іван Плачков.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував заяву росіян щодо розміщення на запорізькій атомній електростанції зброї.