ЗСУ відправили ще одне вороже судно за крейсером "Москва"

Читать на русском
Автор
28500
Тип катера не повідомляється
Тип катера не повідомляється. Фото facebook.com/okPivden

Українські військові проріджують флот ворога

Сили оборони України знищили ворожий катер. Він став вісімнадцятим військово-морським судном росії, знищеним українськими військовими з початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Про це повідомляється в нових даних про втрати рф від Генштабу ЗСУ. Деталі про знищення ворожого судна поки що немає. Зазначимо, що знищити катер окупантів могли як у морській акваторії, так і у Дніпрі.

Крім катера, українські військові порадували ліквідацією 720 окупантів, п’яти танків, двох артсистем, двох безпілотників та іншими плюсами до втрат ворога.

Втрати росії в Україні на 23 січня
Втрати росії в Україні на 23 січня

У ОК "Південь" повідомляють, що ворожі кораблі продовжують перебувати в акваторії України: в Азовському морі один ворожий корабель, у Чорному їх одинадцять. Серед них три ракетоносії з 24 "Калібрами" на борту і два великі десантні кораблі.

Раніше катери окупантів мали також схильність до самоліквідації, напорюючись на міни, якими ворог затопив моря України. Яка саме техніка була використана для ліквідації "свіжого" катера окупантів, невідомо. Наша країна в арсеналі озброєння має ефективні морські безпілотники.

Раніше найвідомішим знищеним російським судном був крейсер "Москва", який успішно потопили ще навесні 2022 року.

Нагадаємо, 10 січня Генштаб ЗСУ повідомив про знищення ворожого катера. Це сталося на Дніпрі в районі острова Білогрудий, про що заявив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін. Острів Білогрудий розташований неподалік Херсона і прилягає до о.Великий Потьомкінський, за який вже кілька тижнів тривали бої між українськими та російськими військами. Катер противника міг перевозити ворожу ДРГ.