Зброя для України від Німеччини: Кличко повідомив гарні новини з Давосу

Читать на русском
Автор
776
Віталій Кличко
Віталій Кличко. Фото https://kyivcity.gov.ua/

Яку саме зброю отримає Київ поки достеменно невідомо

Вже найближчим часом Україна може отримати нову партію потужного озброєння від Німеччини. Відповідне рішення було озвучене на економічному форумі в Давосі.

Про це у вівторок, 17 січня, київський міський голова Віталій Кличко написав у своєму Telegram, підбиваючи підсумки візиту на форум, який проходить з 16 по 20 січня.

"Зустрівся в Давосі з віцеканцлером — міністром економіки Німеччини Робертом Хабеком. Говорили про подальшу підтримку і допомогу Україні. Зокрема, передачу озброєння. Позитивні рішення ухвалені. Хороші новини будуть скоро", — написав мер, не додавши жодних деталей щодо типу та кількості озброєння, котре Україна отримає від союзників.

Варто додати, що основною темою зустрічі, яка зібрала понад 2 700 учасників з 130 країн світу, стала наслідки війни російсько-української війни. Крім того, учасники форуму порушуватимуть питання пандемії коронавірусу у світі, енергетичної та продовольчої криз, подолання інфляції, низького зростання та боргової економіки, використання новітніх технологій, вирішуватимуть проблеми соціальної вразливості, а також – шукатимуть ймовірності для подолання світових геополітичних ризиків.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на тлі заяв французької сторони щодо передачі Україні "колісних танків" AMX-10RC, у Німеччині також заговорили про ймовірну поставку Києву кількох екземплярів важкої техніки, а саме бронетранспортерів типу Marder.

Також нагадаємо, що після відставки міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт її посаду обійме соратник Олафа Шольца по партії та голова МВС Північної Рейн-Вестфалії Борис Пісторіус. Тепер можна сподіватися, що з появою в кріслі голови Бундесверу більш радикального політика справи з передачею важкої військової техніки Україні підуть швидше.