Скільки сучасних танків потрібно Україні для наступу: експерти назвали цифру

Читать на русском
Автор
6226
Україна використовує на фронті радянські танки
Україна використовує на фронті радянські танки. Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Нашій країні потрібне сучасне озброєння для ефективніших атак на полі бою

Щоб провести успішний наступ, Україні потрібно близько 100 сучасних танків. Про це стало відомо на тлі новин про відправку Великою Британією 14 танків Challenger 2.

Кількість танків називає одразу кілька джерел. Так, The Guardian цитує Лондонський міжнародний інститут стратегічних досліджень (IISS) та колишнього начальника військової розвідки Великої Британії Філіпа Осборна. Така кількість танків враховує, що потрібно провести належну підготовку та мати стабільне постачання запчастин, також це залежить від конкретних планів України щодо проведення військової компанії.

Дослідники лондонського інституту вважають, що танків, які відправляють Україні Британія, явно недостатньо, але й забезпечити повною мірою необхідну кількість танків для України Британія також не зможе.

Важливо зважати на те, що Україні також можуть передати танки Leopard 2 від Польщі та інших країн. Їх кількість IISS оцінюють у понад 2 000 у різних країнах. Багато що залежить від офіційного Берліна, який поки що не дозволив передачу. Якщо інші країни вирішаться, і Німеччина дозволить, кількість танків можна довести до сотні.

Нагадаємо, "Телеграф" повідомляв, що Польща запропонувала відправити 14 танків Leopard 2 німецького виробництва в Україну. Але потреби України вищі. На думку головнокомандуючих йдеться про 300 танків і не менш ніж 600 бойових машин.

Тим часом військовий журналіст Сергій Ауслендер пише: якщо п'ять європейських країн дадуть Україні по роті Leopard — це буде важка танкова бригада, якщо 10 країн — дві бригади. Якщо до них додати БМП Bradley і Marder, колісні винищувачі AMX плюс західну артилерію, то і виходить кулак, здатний проломити оборону.

"Тут головне — психологічний момент, крига скресла і більше в Європі ніхто не ниє про небезпеку ескалації, не треба злити Путіна і ось це все. Навпаки, намітилася навіть якась конкуренція — британці збираються передати "Челленджери", один із головних конкурентів" Леопардів", до речі", — додав він.