Нічна атака рф на мирні міста: збиті десятки безпілотників і високоточна ракета

Читать на русском
Автор
5222
Працює українська ППО
Працює українська ППО. Фото Відкриті джерела

Жителів просять залишатися в укриттях і не наражати своє життя на небезпеку

Держава-терорист росія продовжує атакувати мирні міста України. Так, у ніч на 2 січня окупанти запустили по Україні нову партію дронів-камікадзе.

На Київщині спрацювала ППО, повідомив голова КОВА Олексій Кулеба. Він закликав мешканців столичного регіону пройти в укриття та залишатися там до відбою повітряної тривоги.

"Київська область – працює ППО. Залишайтесь у укриттях та безпечних місцях ", – заявив Кулеба.

Також чиновник звернувся до українців із проханням не робити жодних кадрів вибухів та іншого.

" У жодному разі — не фотографуємо і не викладаємо роботу військових і сил протиповітряної оборони в мережу", — закликав голова ОВА.

00:20 Водночас, місцеві Telegram-канали повідомляють, що у столиці було чути два вибухи – на лівому та правому берегах. Зазначається, що в обох випадках спрацювала ППО.

00:46 ППО спрацювала і на Полтавщині — голова ОВА Дмитро Лунін.

00:50 Повідомляється про вибухи у Дніпрі — ППО збила "шахед".

01:12 У Деснянському районі Києва уламки дрону впали на проїжджу частину дороги. Пошкоджено вікна в будинку поруч. Інформація про постраждалих уточнюється. Працюють екстрені служби.

01:31 З'явилася інформація про першого постраждалого – ним виявився 19-тирічний молодий чоловік, яий отримав різану рану стопи (наступив по необережності на уламки скла). Його направлено до травмпункту.

Підсумок нічної атаки ворога у південних і центральніх областях підвели у прес-службі Повітряного командування "Схід" ЗСУ: зусиллями Повітряних сил та Сухопутних військ знищено дев'ять іранських дронів та одну високоточну ракету. Уточнюється, що силами авіації та зенітних ракетних військ над Дніпропетровською та Запорізькою областями знищено 6 ударних іранських дронів та одну високоточну керовану ракету Х-59МК2, яка летіла у напрямку міста Дніпро. Ще три "Шахеди" збила протиповітряна оборона Сухопутних військ у взаємодії з повітряним командуванням "Схід".

Крім того, ще 20 цілей збито над столичним регіоном.

Нагадаємо, що російсько-терористичні війська завдали удару по Києву в перші години нового року. У двох районах столиці України спрацювала система протиповітряної оборони, завдяки чому вдалося збити 45 БПЛА, випущених послідовниками секти путіна.