Чому росія пригальмувала ракетні удари: Буданов розкрив проблему ворога

Читать на русском
Автор
2075
Кирило Буданов
Кирило Буданов. Фото pravda.com.ua

Очільник ГУР переконаний, що ракет у рф залишилося максимум на два-три масовані удари

російська федерація суттєво зменшила інтенсивність атак, адже на масовані удари по Україні вона витратила майже всі ракети. Водночас виготовити новий арсенал боєприпасів, який міг би покрити ці витрати? промисловість рф поки не здатна.

Про це у своєму інтерв'ю для .net розповів очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов, коментуючи питання журналіста щодо кількості ракет, які залишилися у росіян і можливостей рф завдавати масовані удари по мирних містах інфраструктурі країни.

"Кількість ракет, що залишилася, — якщо взяти суто математично їх розрахунки — вистачить з їх інтенсивністю в залпі в середньому 70-75 ракет на два-три рази. І, в принципі, вони закінчаться взагалі", — пояснив він.

За його словами, інтенсивність ракетних ударів росії по критичній інфраструктурі стала значно меншою, адже промисловість рф не здатна оперативно покрити ту кількість боєприпасів, яку вони швидко витрачають.

Що стосується інформації про переналаштування виробництва нових ракет, збільшення річного випуску у кілька разів, то головний розвідник країни її підтверджувати не береться.

"Я пам'ятаю, що вони мріють вийти на виробництво 20 за місяць ракет "Калібр" морського базування. Порахуйте скільки потрібно працювати, щоб забезпечити єдиний залп. Так, у залпі йдуть і Х-101, і Х-555, і "Калібр". Але вам статистика – рахуйте. "Іскандери" майже не виробляються", — сказав він.

Очільник ГУР також додав, що росія дуже береже ракети типу "Кинджал", адже їх кількість вкрай обмежена, а виготовлення майже неможливе. Для порівняння він навів російські "Іскандери", яких на балансі зс рф налічується понад 900 штук на противагу 47 "Кинджалам".

"Майже неможливо їх зараз виробляти. Вони не можуть дістати багато комплектуючих через санкції. Вони роблять паралельний імпорт, але це дуже ускладнює та збільшує строк доставки цих частин. А деякі вони, попри все, так і не можуть дістати", — дав він пояснення.

На запитання щодо заяв російської сторони про посилення співпраці з Іраном, Буданов зазначив, що вона суттєво не вплине на війну в Україні.

"Усі вже бачили і чули ці літаючі "мопеди". Хтось, може, навіть відчув на собі. Ці дрони були передані. Чи підуть вони далі (до ракет — Ред.) – питання відкрите. Усі працюють над тим, щоб цього не сталося. І сам Іран зрозумів, що так просто передати це росії – це не сприймається світом. Навіть тим світом, із яким вони звикли нормально спілкуватися. Крім "мопедів" Shahed-136 та Shahed-131. Був великий Mohajer-6, схожий на Bayraktar за тактико-технічними характеристиками. Вони намагаються купити у них боєприпаси і хочуть, щоб іранці продали балістичні ракети. Однак жодної ракети Іран так і не передав", — додав очільник ГУР.

Що стосується співпраці росіян із Китаєм, то, на думку Буданова, передавати озброєння, яке буде використане на війні в Україні, Пекін точно не стане.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як Кирило Буданов прокоментував питання щодо подальшої деокупації Криму.