Танки будуть: Кулеба зробив оптимістичний прогноз щодо західної зброї для України

Читать на русском
Автор
6056
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Фото twitter.com

Кулеба пояснив, чому країни стали допомагати Україні зі зброєю активніше

Логіка західних партнерів України щодо надання зброї змінюється, тож в подальшому Україна зможе отримати все необхідне озброєння, у тому числі танки, передачу яких поки що блокують у тій самій Німеччині. Таку думку висловив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Про це глава МЗС сказав в інтерв’ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару, що було опубліковано на його Youtube-каналі "Орестократія" у четвер, 15 грудня. Міністр розповів, чим відрізняється позиція Заходу у питаннях військової допомоги Україні від тієї, що була з початку повномасштабного вторгнення рф.

Так, міністр зазначив, що раніше в питаннях надання зброї деякі країни чекали, коли ситуація дійде критичного моменту. Кулеба наводить приклад із артилерією: "Ми просили артилерію 155-го калібру, і нам казали "ні, цього не буде". Потім, коли перевага росії в артилерії стала критичною, і було зрозуміло, що ми залишимось без артилерії, прозвучало: "О, треба рятувати Україну і дати їй артилерію".

В останні місяці, ділиться своїми спостереженнями глава МЗС, логіка Заходу стосовно передачі озброєння українським силам почала змінюватися.

"Стосовно зброї: у нас залишилась одна велика тема, на яку все ще існує табу, це танки. Все інше в принципі ми вже почали отримувати. Але й це табу ми знімемо, я не маю в цьому жодних сумнівів, — упевнений Кулеба. — Коли перший західний танк надійде до ЗСУ, я з легкістю зможу сказати, що в плані зброї Україна відкрила всі двері, які були для неї зачинені, не просто на замок, а й забиті ще зовні дошками".

Раніше "Телеграф" повідомляв, що США передали Україні нову партію військової техніки, в тому числі бронетранспортери. Також зазначимо, що незабаром Франція може надати ЗСУ системи протиповітряної оборони.