"Логіці не піддаються": Кім оцінив шанси повторного наступу рф на Херсон

Читать на русском
Автор
5271
Віталій Кім зазначає, що деякі розпорядження російського командування не піддаються адекватному аналізу
Віталій Кім зазначає, що деякі розпорядження російського командування не піддаються адекватному аналізу. Фото Колаж "Телеграфу"

Ворог продовжує використовувати принцип "гарматного м’яса", намагаючись утримати певні рубежі

У росії переконані, що здатні "звільнити" Херсонську область, попри недавню ганебну втечу на лівий берег Дніпра. Можливості для повернення росіян на колишні позиції досить обмежені, судячи з військових оцінок, проте дії окупантів часто не піддаються логіці. Саме тому планувати подальші кроки супротивника часом буває так складно.

Докладніше про це розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в інтерв’ю Liga.Net. Чиновник наголошує, що поки цілком ймовірним є сценарій, згідно з яким росіяни можуть спробувати відвернути увагу ЗСУ за допомогою свіжого "гарматного м’яса", кинутого на південний напрямок фронту.

В цілому ж адекватності та продуманості у поведінці російських солдатів Кім не спостерігає.

"Є команди терміново взяти деякі рубежі, які не піддаються логіці. А оскільки ми користуємося саме логікою, планувати дії росіян неможливо", — зазначає він.

Конкретно на питання про можливий повторний наступ на Херсон та Миколаїв Віталій Кім не відповідає. При цьому, за його словами, військові стверджують: росіянам буде складно на цей час року форсувати Дніпро, якщо вони вирішать "повернутися". Будь-які інші дії на цьому напрямку також вимагатимуть від ворога максимальних зусиль, що не завжди збігається з їхніми можливостями.

Раніше "Телеграф" писав, із чим може бути пов’язане абсолютне мовчання диктатора володимира путіна про відступ російської армії з Херсона.

Крім цього ми докладно розповідали, як живеться людям, котрі залишилися в Херсоні, адже вони позбавлені доступу до світла, газу і води.