"Лінія Вагнера" на Донбасі: українцям пояснили, чому вона не врятує росіян

Читать на русском
Автор
964
Лінія Вагнера
Лінія Вагнера. Фото Maxar Technologies

Російська лінія оборони не зможе стримати ЗСУ

Росіяни будують на сході України "лінію Вагнера". Більшість укріплень зводитиметься на правому березі Сіверського Дінця. За задумом окупантів, ця стіна має стати перепоною для ЗСУ, що вони не могли просунутися на схід. Але експерти впевнені, що для українських воїнів це не перешкода і вони зможуть її обійти.

"Лінія Вагнера" є оборонною спорудою в Луганській та Донецькій областях. Російські загарбники роблять її із бетонних трикутників, які розташовані у дві лінії. Її тривалість становить до 2 км. За протитанковими укріпленнями знаходиться великий рів. Про це військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів в ефірі телеканалу "Мі — Україна".

"Це елемент відмивання бюджетних коштів. Тобто Пригожин, окрім заробітку на загибелі членів ПВК "Вагнер" (російська приватна військова компанія, — ред), заробляє ще й на нібито інженерних укріпленнях, будуючи цю незрозумілу лінію", — сказав Снєгирьов.

Крім того, він навів у приклад "лінію Маннергейма", "лінію Сталіна", "лінію Мажино". Жодна з них не виконала своєї функції. Так і "лінія Вагнера" не стане особливою перепоною.

"Це наскільки потрібно не поважати ЗСУ, щоб думати, що ми не обійдемо цю "лінію Вагнера" збоку", — сказав Снєгирьов.

Дмитро Снєгирьов про "лінію Вагнера"

Нагадаємо, раніше видання "Телеграф" повідомляло, що масштабний контрнаступ українських військових на Луганщині сповільнився. Гайдай назвав три вагомі причини.

Також портал новин "Телеграф" писав про те, що Зеленський пояснив, що не так із заявами росіян про відступ з Херсонщини.