Генерал назвав головну ознаку закінчення війни в Україні і розповів, що слід робити далі

Читать на русском
Автор
25152
Сергій Наєв
Сергій Наєв. Фото rbc.ua

Командувач Сил оборони України каже, що ЗСУ почали перехоплювати стратегічну ініціативу

Збройні сили України роблять все для того, щоб витіснити російських окупантів з наших територій. Про це свідчать й останні успіхи українських воїнів на Луганському напрямку, де росіян відкидають вглиб. Тим часом командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що війна в Україні закінчиться повернення до кордонів 1991 року — а це означає повну деокупацію Криму, а також Донецької та Луганської областей.

Таку думку український генерал озвучив в ефірі телемарафону. Він зазначив, що головний маркер закінчення цієї війни — це коли ЗСУ будуть диктувати російським військовим свою точку зору щодо ведення бойових дій.

"Завершення війни — це відновлення кордонів станом на 1991 рік. Коли це станеться, складно прогнозувати, але щодня ми працюємо над тим, щоб максимально наблизити цей момент", — зазначив він.

При цьому Сергій Наєв переконаний, що по завершенню війни слід обов'язково укласти договір з країнами світу та РФ, щоб така агресія в Україні більш ніколи не повторилася.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ додав, що теперішній контрнаступ ЗСУ — це початок перехоплення стратегічної ініціативи, а от коли наші військові заберуть її повністю — це відчують всі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що після перемоги ЗСУ у Лимані українській армії відкрилися нові можливості для проведення контрнаступу у бік Кремінної й далі на території Луганської області. Оптимісті прогнози експертів кажуть про те, що наші воїни можуть просунутися аж до Луганська. Є хороші новини й у Херсонській області, де в окупантів, судячи з усього, прорвано фронт.