Зеленський зібрав ставку головнокомандувача: що обговорювали

Читать на русском
Автор
2929
На засіданні був і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний
На засіданні був і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Фото slovoidilo.ua

Командування українською армією розглядало шляхи подальшої деокупації територій України

У п'ятницю, 16 вересня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому обговорювалися подальші кроки щодо деокупації українських територій, які захопили росіяни.

Як повідомив Офіс президента, у засіданні взяли участь голова Міноборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала, командувач Силами спецоперацій Віктор Хоренко, а також очільники МВС, СБУ, МЗС, Мінінфраструктури та Офісу президента.

Крім того, у відеорежимі до зустрічі доєднувалися — командувач сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, командувач ОК "Захід" Сергій Літвінов та ОК "Південь" Андрій Ковальчук, а також секретар РНБО Олексій Данілов.

На засіданні Ставки головнокомандувача обговорили:

  • Подальші кроки з деокупації територій України та ухвалили необхідні рішення;
  • проаналізували стан матеріально-технічного забезпечення підрозділів;
  • актуалізували перелік озброєння, необхідного для продовження звільнення українських земель.

Нагадаємо, що українські військові впевнено продовжують контрнаступ на Харківщині та Херсонщині, досягаючи суттєвих результатів. За тиждень Силам оборони України вдалося звільнити від росіян десятки населених пунктів, а на деяких напрямках відкинути окупантів впритул до кордону.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у тимчасово окупованому Херсоні пролунала серія потужних вибухів у центрі міста. Пропагандисти після цього звинуватили ЗСУ в ударі по так званій "обласній адміністрації", де нібито знаходиться кабінет гауляйтера Кирила Стремоусова.