Війна — день 176: росіяни продовжують "утюжити" мирні міста ракетами, а в Україну приїхав Ердоган

Читать на русском
Автор
15673
Війна в Україні — день 176
Війна в Україні — день 176. Фото Телеграф

Оперативно про головне 18 серпня

Широкомасштабне вторгнення росії в Україну триває вже 176 днів. Незважаючи на знищення артилерією ЗСУ численних складів з боєприпасами та паливом противника, російські війська продовжують атакувати майже на всіх ділянках фронту і місцями навіть мають певні успіхи.

У цьому матеріалі "Телеграф" інформує від головних подій України та світу, що відбулися 18 серпня, а більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 В районі військового аеродрому Бельбек в окупованому Криму біля Севастополя пролунали вибухи.

22:00 У Керчі люди чули сильний вибух.

21:00 Склад із боєприпасами спалахнув у районі села Тимонова Валуйського міського округу Білгородської області росії, повідомив мысцевий губернатор Гладков.

20:00 Зеленський закликав Гутерреша задіяти всі механізми ООН для повернення українських полонених та погодив параметри можливої місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС.

Окупанти готують провокацію на Запорізькій АЕС 19 серпня, заявляють у ГУР Міноборони.

19:00 Уряд Естонії ухвалив рішення поставити Україні додаткову військову допомогу, зокрема міномети та протитанкові засоби.

Україна підписала з Туреччиною меморандум про повоєнне відновлення.

18:00 Зустріч Зеленського, Ердогана та Гутерріша у Львові завершилася, вона тривала лише 40 хвилин, пишуть турецькі ЗМІ.

Масований ракетний обстріл Харкова та Краснограда призвів до численних жертв серед цивільного населення:

  • Слобідський район Харкова — 4 загиблих та 22 поранених;
  • Салтівський район Харкова — 13 загиблих та 20 поранених;
  • Красноград — 2 загиблих та 3 поранених.

17:30 У Львові розпочалися тристоронні переговори — Зеленський, Ердоган, Гутерріш.

17:00 Зеленський після переговорів із генсеком ООН Гутеррішем заявив, що Організація має забезпечити безпеку та демілітаризацію Запорізької АЕС. Також обговорювалися питання незаконної та примусової депортації українців до росії, звільнення з полону українських військовослужбовців та медиків.

16:00 У Львові проходять переговори Зеленського та Ердогана.

росія перекинула винищувачі МіГ-31 з ракетами "Кинджал" на аеродром Чкаловськ Калінінградської області, що межує з Литвою та Польщею.

14:45 Сергій Притула заявив, що на зібрані на "Байрактари" гроші для ЗСУ купили супутник.

Зеленський разом з Єрмаком та Садовим у Львові вшанували пам‘ять загиблих Захисників України. "Пам’ятаємо всіх, хто віддав життя за Україну та її майбутнє. І зробимо все заради перемоги та справедливого покарання окупантів. Вічна пам’ять нашим героям!", — пише президент.

14:00 У Львові в день прибуття Ердогана невідомий повідомив про масове мінування. Вибухівку шукають, зокрема, на ринках, в ТЦ та на вокзалі.

Зеленський утворив у Бердянську на Запоріжжі міську військову адміністрацію, — її головою стала Вікторія Галіціна.

Внаслідок денних обстрілів Миколаєва двоє осіб отримали поранення, їх госпіталізували до лікарні. Одна людина померла дорогою до медзакладу.

12:55 Президент Туреччини Ердоган уже у Львові та поїхав на зустріч із Зеленським. За даними турецьких ЗМІ, він може запропонувати президентові України переговори з кривавим диктатором володимиром путіним.

На Херсонщині в небі видно російських винищувачів, у Миколаєві чути вибухи.

11:50 Гендиректор МАГАТЕ готовий очолити місію на Запорізькій АЕС, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Рафаель Маріано Ґроссі поінформував мене що, у відповідь на запрошення України, він готовий очолити делегацію МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію. Я підкреслив нагальність такої місії, аби протидіяти загрозам безпеці, спричиненим російською агресією", — написав Кулеба.

За оновленими даними внаслідок ранкового ракетного удару по гуртожитку в Харкові загинуло вже 3 особи, серед яких хлопчик 2009 року народження.

10:00 Близько 3-ї ночі окупанти вдарили попередньо з ракетних систем залпового вогню по об’єкту інфраструктури в Шевченківському районі Запоріжжя, — той зазнав незначних руйнувань.

Внаслідок агресії рф проти України на сьогодні загинула 361 дитина, ще понад 714 постраждали.

Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 18.08.2022
Втрати росії в Україні 18.08.2022

08:15 Вранці росіяни завдали удару по гуртожитку у Слобідському районі Харкова, — відомо про двох загиблих та 18 постраждалих.

Дніпропетровщина: вночі ворог обстріляв Нікопольський район зі ствольної артилерії, "Ураганами" вдарив по Апостолівській громаді під Кривим Рогом. Під ударом опинилися житлові будинки, школа, автівки, храм та магазин. Йдуть роботи по відновленню лінії електропередач та газопостачання.

06:45 Важливі новини на ранок:

  • з'ясувалося, що у зруйнованому вчора гуртожитку в Харкові жили люди з порушеннями слуху, — вони могли не чути тривоги та рятувальників;
  • після вечірнього удару по Харкову Кулеба закликав дати Україні більше зброї, а вранці наче на підтвердження його слів росіяни знов почали ранок з обстрілу Харкова;
  • серед ночі також вибухи чули у Запоріжжі;
  • найважчі бої зараз тривають на Авдіївському, Бахмутському напрямках та у Харківській області, — Зеленський;
  • мер російського Краснодара Андрій Алексєєнко найближчим часом може очолити так званий "уряд" окупованої росією частини Харківської області;
  • росіяни намагаються виставити удари по російських військових об'єктах в Криму як теракти, щоб відвернути увагу від власних воєнних злочинів і підірвати заклик оголосити рф державою-спонсором тероризму, — вважають експерти американського Інституту вивчення війни.

5:00 Харків вдруге за ніч зазнав ракетного удару. У місцевих телеграм-каналах повідомляють, що було чути щонайменше два вибухи, а після одного з прильотів видно великий стовп диму

3:00 За попередню добу окупанти на Херсонському напрямку втратили 29 солдатів, САУ "Піон" та 5 одиниць військової техніки. Крім того, ЗСУ знищили склад боєприпасів у Білогірці.

1:00 З'явилося перше відео рятувальної операції на місці ракетного удару у Харкові

00:00 У Харкові зростає кількість жертв після ракетного удару по гуртожитку. ДСНС повідомляє про 7 загиблих та 13 поранених.

Нагадаємо, про те, що відбувалося 15 серпня, можна прочитати в матеріалі: "Війна — день 173: на Донбасі йдуть запеклі бої, але нова тактика ЗСУ приносить плоди".

Дані за 16 серпня доступні у статті: "Війна — день 174: "бавовна" в Криму та загроза ракетних ударів з Білорусі".

Інформацію про те, що відбувалося 17 серпня, можна дізнатися у зведенні: "Війна — день 175: окупанти тиснуть на сході, а ЗСУ розносять російські бази в тилах".