Росіяни втрачають склади пачками та маневрують у морі біля Криму – ОК "Південь"

Читать на русском
Автор
2136
Ситуація на півдні країни продовжує бути непростою, але ЗСУ кажуть, що все під контролем
Ситуація на півдні країни продовжує бути непростою, але ЗСУ кажуть, що все під контролем. Фото Колаж "Телеграфу"

На окремих відрізках південної лінії фронту росіяни розпочали ротацію живої сили та техніки

На ранок суботи, 6 серпня, в акваторії Чорного моря російські окупанти провели чергову "перестановку" кораблів. Відразу дев’ять одиниць Чорноморського флоту рф маневрують поруч із Кримським узбережжям, потрапляючи в зону стеження українських військових. Чотири з них є носіями крилатих ракет, два з них — підводні човни.

Більше про ситуацію на південному напрямку фронту розповіли у свіжому зведенні оперативного командування "Південь". Військовослужбовці зазначили, що поки що ситуація в морі контрольована, а на суші противник хоч і продовжує виявляти активність, але зазнає серйозних втрат.

Так, минулої доби росіяни відчули на собі силу чотирьох авіаційних ударів наших захисників. Двічі накривали опорні пункти росіян, а також склади боєприпасів у Бериславському та Херсонському районах. Армія рф не дорахувалася за цей бойовий день відразу 79 солдатів, втратила чотири танки Т-72 і дві самохідні гаубиці. Також можна відмінусувати десяток броньовиків, 11 одиниць іншої автотехніки, командно-штабну машину та навіть станцію радіолокації!

Українські військовослужбовці вміють приносити добрі новини. Так, достеменно відомо про влучання у два пункти управління ворожих підрозділів у Чорнобаївці. Також під вогонь наших хлопців потрапив командно-наглядовий пункт російського БТГ у районі Брускіського, накрито вогнем зосередження техніки в Олешках. При цьому росіяни втратили одразу шість складів із боєприпасами — здебільшого їх "випалили" у Херсонському та Бериславському районах.

У морі залишається дев’ять катерів і кораблів, з яких два підводні човни і два надводні судна несуть "Калібри". Великий десантний корабель залишився лише один; другий, який ще вчора складав йому пару, сховався в пункті базування в одному з портів Криму.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що напередодні з портів Одеси та Чорноморська в непростий шлях "зерновим коридором" вийшли одразу три суховантажні машини з українськими зерновими. Якщо все пройде благополучно, вони мають дістатися берегів Туреччини.