Війна — день 164: битва за Донбас, ядерний терор росії

Читать на русском
Автор
12514
Війна в Україні — день 164
Війна в Україні — день 164

Оперативно про головне за 6 серпня

Повномасштабне вторгнення рф в Україну триває вже 164 дні. Окупанти продовжують наступ на Донбасі, а також перекидають війська на південь України. ЗСУ, користуючись ситуацією, контратакують під Ізюмом. Крім того, росія активно "переставляє" свій флот у Чорному морі. Напередодні росіяни влаштували провокацію на Запорізькій АЕС, кілька разів обстрілявши об’єкти на території найбільшої атомної електростанції в Європі. Президент України Володимир Зеленський назвав це актом терору з боку росіян.

У цьому матеріалі "Телеграф" повідомляє про головні події, що відбулися в Україні та світі 6 серпня, проте більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 Російські окупанти замінували життєво важливі комунікації у Херсоні перед можливим контрнаступом ЗСУ, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

22:00 ЗСУ знищили за добу: ворожі склади БК — 3; бази — 5; командні пункти — 2.

21:00 Перше з початку повномасштабного вторгнення росії судно зайшло до українського порту під завантаження в рамках "зернової ініціативи", — балкер Fulmar S під прапором Барбадоса, повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

20:00 Пропагандист з росії мріє розстрілювати та саджати в ГУЛАГ українців: мережа лютує.

19:00 Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ.

18:00 Зеленський підтвердив, що Україна отримала літаки від Північної Македонії.

17:00 Успіх партизанів на Херсонщині: поранений колаборант помер.

16:00 Євросоюз відреагував на удари росії по Запорізькій АЕС.

15:00 Зеленському та путіну знову запропонували зустрітися: названо місце.

14:00 В окупованій Новій Каховці розстріляли колаборанта, а в Бердянську пролунав вибух біля відділення поліції.

13:00 Колаборант Сальдо у реанімації у москві: що пишуть про стан зрадника.

12:00 Міни та таємничий вантаж: стало відомо про нову підлість росіян на Запорізькій АЕС.

11:00 Підніжка проросійській Сербії? Україна готується до важливого політичного кроку.

10:00 Росіянка Юлія Кузнєцова, яка проживає в Естонії, була дуже незадоволена допомогою країни українським біженцям. Мовляв, багато грошей витрачають. При цьому, як виявилося, не сплачувала податки до бюджету держави. За що й поплатилася — на її публікації в Twitter звернув увагу експрезидент Естонії.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич показав наслідки обстрілів Миколаєва минулої ночі. Одна з ракет потрапила до п'ятиповерхового будинку.

09:40 У Генштабі ЗСУ розповіли, що там із втратами російської армії на ранок суботи, 6 серпня. Дякуємо ЗСУ за +250 "гарних росіян"!

09:00 Стали відомі подробиці нічних обстрілів Запоріжжя та Миколаєва. За інформацією голови Запорізької ОВА Олександра Старуха, росіяни вдарили по об'єкту інфраструктури у Шевченківському районі міста. Значних руйнувань окупантам завдати не вдалося, постраждалих також немає. Також від обстрілів постраждало смт Степногірськ — є руйнування на проммайданчику, пошкоджено електропідстанцію.

Про Миколаїв розповів губернатор області Віталій Кім. Вороги вдарили ракетами по житловому кварталу міста, є двоє тяжко поранених. Детальна інформація поки що уточнюється.

08:00 У мережі повідомляють, що у центрі Бердянська пролунав потужний вибух. За даними Telegram-каналу "Бердянск в оккупации" інцидент стався поряд із міським відділом поліції, який захопили російські окупанти. Квартал одразу оточили загарбники. Звук вибуху чули не лише центральні вулиці, а й, судячи з коментарів, навіть за містом.

З'явилися нові деталі трагедії у колонії на території Оленівки. Цілком можливо, що у постраждалій будівлі з військовополоненими сталося три вибухи, вважає екскомандир "Азова" Максим Жорін.

Тим часом фахівці роз'яснили, коли ж в Україну прийде такий довгоочікуваний американський ленд-ліз. Хвилюватися не варто – все станеться досить скоро, а поки що США і без того підтримують нашу армію, причому переважно безкоштовно.

На Харківщині ж вдалося з'ясувати особу людини, яка, ймовірно, допомагала окупантам наводити ракети на будівлю обласної державної адміністрації. Нагадаємо, що атака відбулася у перші тижні війни.

07:00 Проаналізували свіжі карти боїв в Україні від американського Інституту вивчення війни. Росіяни намагаються прорвати лінію оборони ЗСУ неподалік від Донецька, а також активізувалися на Херсонщині.

Інформація іноземних спеціалістів підтверджується і свіжим зведенням Генштабу ЗСУ.

06:00 Минулої доби росіяни втратили на півдні відразу шість складів з боєприпасами — ЗСУ просто випалили їх прицільним вогнем. У Чорному морі активізувалися кораблі супротивника, зараз їх в акваторії перебуває одразу дев'ять. Чотири з них є носіями крилатих ракет "Калібр".

05:00 В окупованій росіянами Макіївці детонує склад боєприпасів, повідомляють місцеві телеграм-канали.

03:00 Ворог обстріляв Нікополь.

Протягом п'ятниці, 5 серпня, Збройні сили України знищили 7 складів боєприпасів та 2 бази армії рф, повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

01:00 Росіяни обстріляли Харків та область, було близько 6 прильотів. Повідомляється про пожежу на місці одного з прильотів.

00:00 За попередньою інформацією, артилерія ЗСУ пошкодила Даріївський міст на Херсонщині.

З головними новинами за 3 серпня можна ознайомитись у матеріалі за середу: "Війна — день 161: важка ситуація на Донбасі та загроза Третьої світової через Тайвань".

Інформацію за 4 серпня можна прочитати у зведенні за четвер: "Війна — день 162: "вогневий вал" на Донбасі, нова загроза Харкову та Миколаєву".

Що сталося 5 серпня в Україні та світі можна дізнатися у нашій статті за п’ятницю: "Війна — день 163: двояка ситуація на Донбасі, Україна проти Amnesty International".