Війна — день 154: тривожні новини з Донбасу, "бавовна" триває

Читать на русском
Автор
26595
Війна в Україні — день 154
Війна в Україні — день 154

Оперативно про головне за 27 липня

Російська армія вже 154 дні продовжує широкомасштабне вторгнення в Україну. На багатьох напрямках ЗСУ успішно відбивають атаки загарбників, які позначили свою ціль – захоплення Донецької області до вересня. Але росіянам, схоже, вдалося просунутися на Бахмутському напрямі та захопити селище Новолуганське. рф продовжує ракетний терор. Росіяни били по Миколаєву, Одесі та Харкову. У Миколаєві був атакований порт. А в окупованому Донецьку трапилася "бавовна" на нафтобазі, також "хлопки" були й на Херсонщині. Німеччина нарешті поставила в Україну партію важкого озброєння, а кривавий диктатор володимир путін націлився на турецькі "Байрактари".

У цьому матеріалі "Телеграф" інформує про головні події, що відбулися в Україні та світі 27 липня. Більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 23:00 Вечірнє звернення Зеленського, в якому він розповів, зокрема, про Антонівський міст.

22:00 Арестович в ефірі "Фейгін Live" розповів про початок наступу противника на донецькому напрямку та підтвердив захоплення росіянами Вуглегірської ТЕС. Водночас, за словами Арестовича, на Донбасі окупанти переходять до стратегічної оборони та перекидають частину військ на південь, щоб відбити ймовірний український контрнаступ. Наступ під Донецьком Арестович вважає спробою відвернути ЗСУ від контрнаступу на півдні.

21:00 "Рука не здригнеться": Данілов зробив жорстку заяву щодо ударів по росії.

"Турецькі військові кораблі зайшли до Чорного моря (2 фрегати + підводний човен). Офіційно оголошені коридори для суден с зерном (Прибережне попередження України №136/22 від 26/07/2022)", — написав у Facebook головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко та додав скриншоти турецьких ЗМІ.

20:00 росії обріжуть доходи від нафти: "Велика сімка" готує важливе рішення.

19:00 Не дає спокою зброя США: кремль виступив із новими погрозами на адресу України.

18:00 Життя в окупації. Арабатська стрілка: порожні пляжі, ковбаса та сир по 400 гривень та відсутність банкоматів.

17:00 Справа пішла: Німеччина порадувала рішенням щодо важкої артилерії для України.

16:00 Партизани працюють — в окупованому Херсоні вибуховий пристрій спрацював на шляху прямування поліцейської машини. Поранено двох колаборантів.

Верховна Рада схвалила закон про мораторій на примусове стягнення боргів за комуналку. Заборона буде діяти під час воєнного стану тільки на тих територіях, які перебувають або перебували в зоні бойових дій або в окупації.

15:00 Напередодні в небі над Україною загинув пілот Олександр Кукурба, він був нагороджений як герой України.

84% українців проти будь-яких територіальних поступок росії, свідчить липневе опитування КМІС, — це на 2% більше, ніж у травні.

14:00 Нардепа Андрія Костіна призначили новим генпрокурором України. Головою комітету замість Костіна буде Денис Маслов — нардеп від "Слуги народу", адвокат.

Парламент призначив Ольгу Совгірю на посаду судді Конституційного Суду. Голоси "за" віддали 293 депутати.

Поляки витратили на допомогу біженцям з України близько $2 млрд, — оцінка Польського економічного інституту.

12:45 Є інформація про вибухи у Херсоні та перекидання військових рф у Генічеську.

Після обстрілу Бахмута впала будівля готелю, знайшли вже одну жертву, продовжують розбирати завали.

Руїни готелю у Бахмуті
Руїни готелю у Бахмуті

10:40 Антонівський міст після удару ЗСУ показали на відео:

10:30 У більшості областей України оголошено повітряну тривогу, повідомляється про активність винищувачів над Білоруссю.

Були повідомлення про вибухи у Коростені Житомирської області та на Перемозі у Дніпрі, — вони поки що не підтверджуються. На Житомирщині проходять навчання, щодо Дніпра уточнюємо.

09:55 Після удару по Антонівському мосту окупанти загрожують захопленням Миколаєва, Одеси, Харкова та Дніпра.

Втрати росії в Україні сьогодні перевищили позначку 40 тисяч особового складу:

Втрати росії в Україні 27.07.2022

08:25 Вранці окупанти нанесли ракетний удар по промисловій зоні та ремонтному підприємству в Миколаєві, – голова ОВА Віталій Кім. Попередньо, без жертв та постраждалих.

В Харкові вдарили по житловим будинкам та об'єкту критичної інфраструктури в Індустріальному та Новобаварському районах. В Індустріальному районі 6 постраждалих, повідомляє Терехов.

Внаслідок агресії рф проти України на сьогодні загинуло 358 дітей, ще понад 690 постраждали, — ювенальні прокурори.

07:50 Вночі окупанти випустили близько 40 снарядів з "Граду" по Марганцю під Нікополем, пошкоджено лікарню, дитсадок, житлові будинки.

Марганець після обстрілу 27 липня
Марганець після обстрілу 27 липня

06:40 Рано-вранці ракетами С-300 обстріляли Індустріальний район Харкова, рятувальники розбирають завали.

Також ряд "прильотів" в одну точку зафіксував у Миколаєві. Інформація про руйнування уточнюється.

Також Стратком ЗСУ опублікувало відео удару по Антонівському мосту у Херсоні:

5:00 Вже традиційно окупанти під ранок обстріляли Харків. Цього разу по місту було завдано масованого ракетного удару, а місцеві жителі повідомляють про щонайменше сім вибухів. Після одного з них спалахнула масштабна пожежа, а хмару диму бачили з різних частин міста

3:00 ЗСУ за добу ліквідували на південному напрямку ще 89 окупантів, а також підбили танк, дві гаубиці, мінометний комплекс та 8 одиниць автомобільної та броньованої техніки. У росіян теж є успіхи, там вони знищили свій вертоліт Ка-52

00:21 Серія вибухів пролунала в окупованому Херсоні. Місцеві пишуть, що були "прильоти" до Антонівського місту.

Важлива інформація за 24 липня доступна у зведенні за неділю: "Війна — день 151: окупанти намагаються штурмувати Донбас, "зернова угода" під загрозою".

Що сталося 25 липня в Україні та світі можна дізнатися у нашій статті за понеділок: "Війна — день 152: окупанти націлилися на Сіверськ, контрнаступ ВСУ дедалі ближче".

З головними новинами за 26 липня можна ознайомитись у матеріалі за вівторок: "Війна — день 153: окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі, в Україну прямують нові HIMARS".