Загроза ракетної атаки: як школярі складатимуть мультитест в умовах війни

Читать на русском
Автор
Цього року школярам доведеться переживати не лише через можливі помилки у тесті
Цього року школярам доведеться переживати не лише через можливі помилки у тесті

Імовірність оголошення повітряної тривоги залишається дуже високою, але в МОН вжили заходів

Українські школярі, які вже незабаром вирушать на складання мультитесту — нинішнього варіанта звичного ЗНО, спускатимуться в укриття, якщо в місті оголосять повітряну тривогу. Саме проведення НМТ на якийсь час призупинять, проте лише в тому випадку, якщо тривога не триватиме довго.

Як пояснили в Міносвіти, такий крок довелося вдатися через підвищений ризик атак російських окупантів на скупчення мирних українців у різних містах України. Майбутніх абітурієнтів хочуть максимально убезпечити на період іспиту, пише портал "Освіта.юа".

Продовження здачі тесту залежатиме від тривалості тривоги:

  • коротка — учасники повертаються в аудиторії та продовжують складання тесту;
  • довга — учасників відправляють додому, дозволяючи скласти іспит у додаткову сесію НМТ-2022.

Варто зазначити, що тестування мають намір провести у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах. Головною вимогою до будівель, де складатимуть НМТ, є наявність великого та міцного бомбосховища, куди можна сховатися від можливої ракетної атаки.

До речі, школярі можуть перевірити свої знання як в Україні, так і в низці іноземних держав, якщо через війну виїхали за кордон. При цьому частина українських областей у нинішніх умовах не забезпечила проведення мультитесту через підвищену небезпеку. Дітям, які проживають у таких регіонах, були запропоновані інші міста.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" також розповідав, яку важливу деталь просять не розголошувати учасників НМТ-2022. Вона також безпосередньо впливає на загальну безпеку.