Війна — день 128: ЗСУ наступають на півдні, росіяни мстять за Зміїний ракетами

Читать на русском
Автор
18962
Широкомасштабне вторгнення росії в Україну триває вже 128 днів.
Широкомасштабне вторгнення росії в Україну триває вже 128 днів.. Фото Телеграф

Оперативно про головне 1 липня

Настав перший день липня 2022 року та 128 день широкомасштабного вторгнення росії в Україну. Збройні сили України крок за кроком звільняють окуповані росіянами території півдня країни, та мотивують інтервентів на "кроки доброї волі". Водночас на Донбасі ситуація для України не така оптимістична: тут росіяни зосередили величезну перевагу в живій силі та техніці та з величезними втратами, але поступово просуваються вперед.

У цій трансляції "Телеграф" інформуватиме про головні події, що відбулися в Україні та світі 1 липня. Більш оперативно інформацію можна отримувати у нашому телеграм-каналі за цим посиланням.

23:00 Міністерство оборони США оголосило про додаткову допомогу Україні в галузі безпеки на суму 820 мільйонів доларів.

22:00 Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повідомив про удар російськими окупантами по залишеному ними острову Зміїний фосфорними боєприпасами.

21:00 У ДСНС повідомили про виявлення ще одного фрагмента тіла одного із загиблих внаслідок ракетного удару російських окупантів по ТРЦ у Кременчуці.

20:00 Вечірнє зведення від Генштабу ЗСУ.

19:00 Скільки окупантів було поранено в Україні: Резніков назвав величезну цифру.

18:00 Мінус серп та молот: у Харкові декомунізували одну з головних будівель міста.

17:00 Ердоган знову заговорив про переговори з Путіним та Зеленським: що сказав цього разу.

16:00 Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило, що вчора, 30 червня українські штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м здійснили до 10 авіаційних ударів на Луганському напрямку.

Удари з літаків зупинили просування російських військ за кількома важливими напрямками. Було вражено логістичний центр, пункти забезпечення пального та військова техніка рф.

15:00 Неподалік Кримського мосту видно загадковий дим, — росіяни говорять про "вчення", але що там відбувається насправді незрозуміло.

14:20 На Одещині 2 липня оголосили днем жалоби за жертвами ракетного удару в Сергіївці Білгород-Дністровського району, — там знайшли вже 20 тіл загиблих.

По Миколаєву вранці випустили 12 ракет, частину з них збили засоби ППО, решта влучила у приватні підприємства. Одне з них зазнало серйозних руйнувань, інші мають незначні ушкодження.

13:25 Народний депутат Дмитро Лубінець офіційно став новим уповноваженим Верховної Ради з прав людини замість Людмили Денисової.

У тимчасово окупованих Ровеньках та Ясинуватій сьогодні були вибухи на нафтобазі та складах зі зброєю росіян.

Рано-вранці з РСЗВ ударили по полю в Нікопольському районі Дніпропетровської області.

Наслідки удару по Нікопольському району Дніпропетровщини
Наслідки удару по Нікопольському району Дніпропетровщини

11:25 Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн виступила у Верховній Раді, після чого там урочисто встановили прапор ЄС.

Тим часом президент України Володимир Зеленський на фестивалі 4Gamechangers розповів про злочини росії проти всього світу.

У Маріуполі знайшли нову братську могилу.

Братська могила у Маріуполі
Братська могила у Маріуполі

10:00 На ранок 1 липня внаслідок ракетного удару по торговому центру у Кременчуці загинуло 19 людей, ще 62 постраждали. Рятувальники виявили під завалами 28 фрагментів тіл.

Кременчук ТРЦ після ракетного удару
Рятувальники продовжують розбирати завали

Втрати росії в Україні на сьогодні:

Втрати росії в Україні 01.07.2022

08:45 По Сергіївці Одеської області випустили три ракети, вони влучили у багатоповерхівку і дві бази відпочинку, вже відомо про 18 загиблих, серед яких двоє дітей.

Сергіївка Одеської області після ракетного удару
Сергіївка Одеської області після ракетного удару
Сергіївка Одеської області після ракетного удару

08:15 У Криворізькому районі Дніпропетровської області вперше за довгий час спокійна ніч, проте ворог обстріляв із РСЗВ Нікопольський район.

07:15 Внаслідок другого ракетного удару по базі відпочинку у Білгород-Дністровському районі Одещини загинуло ще троє людей, одна з яких дитина, ще одна людина постраждала.

При розборі завалів багатоповерхівки в Миколаєві знайшли ще тіла, — вже відомо про вісім загиблих та шістьох постраждалих.

Багатоповерховий житловий будинок у Миколаєві після ракетного удару
Багатоповерховий житловий будинок у Миколаєві після ракетного удару

06:25 Внаслідок ракетного удару по багатоповерхівці у Білгород-Дністровському Одеської області загинуло вже 14 людей, ще 30 постраждали.

Наслідки удару у Білгород-Дністровському
Наслідки удару у Білгород-Дністровському
Наслідки удару у Білгород-Дністровському

05:00 Керівництво урядом Ізраїлю опівночі офіційно перейшло до Яїра Лапіда (партія "Еш Атід"), повідомляє у п'ятницю ізраїльська преса.

Лапід керуватиме урядом до оголошення нового складу кабінету міністрів, який планується сформувати за підсумками позачергових парламентських виборів 1 листопада.

04:00 Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ під час виконання вогневих завдань 30 червня ліквідували 35 окупантів, 2 модернізовані танки Т-72Б3 та ще 4 одиниці іншої броньованої техніки.

З'явилися перші кадри з місця влучення російської ракети у 9-поверхівку в Одеській області.

03:00 Росіяни вдарили ракетами по Одещині: одна влучила у базу відпочинку, інша — у багатоповерховий будинок, багато жертв і поранених.

02:00 Секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що Україні поки що недостатньо міжнародної допомоги, щоб мати військовий паритет із російською федерацією.

"Допомоги все ще недостатньо, щоб у нас був паритет із ворогом у важкому озброєнні. Вдячні всім нашим партнерам і сподіваємося, паритету буде досягнуто", — написав Данілов у Твіттер.

01:00 Російські війська обстріляли Харків з артилерії та завдавати удар двома ракетами.

00:00 Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні пояснив, чим важливе визволення острова Зміїний від росіян.

Зведення новин за 28 червня доступне у нашому матеріалі: "Війна — день 125: окупанти продовжують масово обстрілювати українські міста через невдачі на фронтах".

З головними новинами минулого дня, 29 червня, можна ознайомитись у нашому зведенні: "Війна — день 126: Окупанти підбираються до Лисичанська, ракетний терор триває" .

Інформація за 30 червня доступна у матеріалі: "Війна — день 127: острів Зміїний відбитий, але росіяни продовжують тиснути на Донбасі".