росія проти всіх: Зеленський дав три конкретні поради Європі

Читать на русском
Автор
2178
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Саме зараз на полі бою в Україні ситуація, яка може забезпечити перелом у протистоянні

Президент України Володимир Зеленський закликав європейців відповісти на всі виклики та небезпеки, які створила росія, та дав поради щодо боротьби з агресором.

У четвер, 2 червня, глава держави виступив на Міжнародному безпековому форумі GLOBSEC у Братиславі. Зеленський закликав міжнародну спільноту об'єднатися навколо України та дати відсіч рф.

Чому росії не виграти війну проти України?

Зеленський відмітив, що росія не визнає спільні інтереси, а бачить лише власні, причому трактує їх доволі специфічно. Не як інтереси всього російського народу, а як егоїстичні бажання маленької купки господарів держави.

"А як росія сприймає саме поняття єдності? Тільки як спробу підкорити інших, поставити їх в залежність від себе, знищити їхню самобутність. Так вони трактують єдність – коли інший і будь-яке різноманіття просто знищуються. І саме це вони роблять на території України. Намагаються не просто вбивати людей, а стерти сам факт того, що є наша держава, що є Україна. І що Україна прагне бути повноправною частиною об'єднаної Європи", — заявив президент.

Як вважає президент України, агресивна політика росії зобов'язує Європу реагувати принципово, а саме:

  1. Підтримувати Україну ще активніше. Зброєю, грошима, політично. Але постачання зброї треба нарощувати. Оскільки саме на полі бою в Україні вирішується, чи свобода в Європі збережеться для всіх народів без винятку. І зараз на полі бою в Україні ситуація, яка може забезпечити перелом у протистоянні. Саме зараз, якраз у ці дні, коли росія програє у війні проти України, свобода європейців переможе на десятиліття вперед.
  2. Санкції. Головний сенс санкційних пакетів ЄС – це не просто завдати шкоди росії, а зробити Європу незалежною від росії, обірвати всі критичні зв'язки між росією та країнами Європи, які Москва використовує як зброю, зокрема, енергетичну. "Я вважаю неприйнятним, коли на обговорення санкційного пакета, зокрема шостого, йде стільки часу. Це все наші люди, всі наші дні. Більше місяця!"
  3. Посилювати єдність Європи, справжню єдність. І головним кроком на цьому шляху має стати надання Україні статусу кандидата у члени ЄС, а згодом повноправне членство. Якщо рф відчує, що Європа дає слабину і може залишити Україну без необхідного рішення про кандидатство, то це буде одним із найбільших дестабілізуючих факторів для континенту за весь час повномасштабної війни росії проти України.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Європейський Союз погодив шостий пакет санкцій проти рф, яким передбачається відмова від більшої частини російської нафти. При цьому ЄС пішов на поступки Кремлю, відмовившись від персональних санкцій проти Патріарха Кирила.

Додамо, що шостий пакет обмежень проти рф передбачає: ембарго на російську нафту, відключення "Сбербанку", Россільгоспбанку та Московського кредитного банку від міжнародної платіжної системи SWIFT. Також розшириться список фізичних осіб, які підпадають під санкції. Серед них — чергові кремлівські пропагандисти-журналісти.