Вступ України до ЄС: Зеленський повідомив, коли чекає на фінальний етап

Читать на русском
Автор
2479
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський. Фото president.gov.ua

Президент вірить, що ця процедура відбудеться найближчими тижнями

У понеділок, 18 квітня, Володимир Зеленський передав голові представництва ЄС в Україні Матті Маасікасу заповнену анкету-опитувальник для набуття статусу кандидата на членство в ЄС. Президент вірить, що фінальний етап вступу України до Євросоюзу відбудеться у найближчі тижні.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

"Це важливий сигнал. Ми віримо, що здобудемо підтримку й станемо кандидатом на вступ. Після цього розпочнеться наступний, фінальний етап. Дуже віримо, що ця процедура відбудеться в найближчі тижні і що вона буде позитивною для історії нашого народу, зважаючи на ціну, яку він заплатив на шляху до незалежності й демократії", – заявив Зеленський.

Керівник ОП України Андрій Єрмак акцентував, що пришвидшення процесу європейської інтеграції нашої країни було б неможливим без героїзму українських військових та всього нашого народу. "Тому я вважаю, що це дуже потужний крок для нашої перемоги", – наголосив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, що за результатами цього опитування в Євросоюзі розглядатиметься готовність країни до вступу. Зазвичай ця процедура триває роки, але в ЄС намагатимуться зробити це за кілька тижнів.

Крім того, на кінець травня призначено спеціальний саміт ЄС, який у п’ятницю скликав Президент Європейської ради Шарль Мішель. На порядку денному стоятиме українське питання.

Нагадаємо, 8 квітня ЄС схвалив новий пакет санкцій проти рф. Ці економічні обмеження безпосередньо пов’язані з трагічними обставинами, що розкрилися на Київщині після звільнення регіону від російських загарбників.