Зганьбилися на повну: "найкраща" снайперська гвинтівка окупантів відмовилася стріляти (відео)

Читать на русском
Автор
7676
Снайперська гвинтівка Лобаєва
Снайперська гвинтівка Лобаєва. Фото Відкриті джерела

Гвинтівка навіть не може зробити нормальний постріл

Російські окупанти звикли вважати свою стрілецьку зброю найкращою у світі, хоча це давно вже не так. А їхня "нова" високоточна снайперська зброя зі скріпною назвою "Сталінград" і зовсім показує повну марність.

Відповідне відео виклав у своєму Telegram-каналі офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін. Експерти ж відзначають масу недоліків у конструкції. Власне, на відео видно, як з гвинтівки неможливо зробити постріл, бо патрон застряє в патроннику і його доводиться видаляти, щоб уникнути вибуху.

Снайперська гвинтівка Лобаєва

"Перший патрон, другий патрон застряг у патроннику. Ось так нам доводиться еб…я", — коментує оператор дії стрільця, який намагається добитися від зброї штатного спрацьовування та пострілу.

Тобто механізм гвинтівки просто не спрацьовує, хоча ТСВЛ-8 (тактична снайперська гвинтівка Лобаєва) "Сталінград" виготовляється малими серіями вручну. І тут одне з двох: або збирачі гвинтівки не здатні навіть вручну зібрати надійну зброю, або механізм гвинтівки спочатку дефектний.

Не допомагає навіть "модернізація", а точніше — переробка майже всіх вузлів зброї, адже, за даними сайту Defense Express, після 2022 року в гвинтівці DXL-4 "Севастополь" було змінено "шасі, цівку, коробку, затвор, муфту та приклад" .

При цьому гвинтівка створена під патрон стандарту НАТО калібрів 338 Lapua Magnum, .308 Win, 6,5×47 Lapua, 6,5-284 Norma, .408 Cheyenne Tactical та інших, що говорить про:

  • нездатності росії створити свій надійний і відповідний патрон;
  • залежність окупантів у снайперській справі від тіньових схем покупок західних патронів.

А тим часом бійці ЗСУ отримують на перевірку в бойових умовах новітні стрілецькі комплекси, як гвинтівка ACAR, створена австралійським підрозділом французької компанії Thales Group.