Маневрений та швидкий: як американський броньовик MaxxPro проявляє себе в лавах ЗСУ (відео)

Читать на русском
Автор
8687
БТР International MaxxPro на тренуванні
БТР International MaxxPro на тренуванні. Фото armyinform.com.ua

Ворожа піхота жахається українських військових на потужній машині

Рік тому Україна отримала від США допомогу — бронетранспортери International MaxxPro. Українські воїни успішно використовують надбання на фронті.

Серед підрозділів які опанували закордонну техніку — 68 окрема єгерська бригада ім. Олекси Довбуша. В користування БТР став для російських агресорів неабияким ворогом, зокрема для піхоти окупантів.

Військовослужбовці описують MaxxPro як швидкий, потужний та маневрений БТР і називають "нічним жахом" піхоти ворога. Його гарно використовувати як для наступу, так і для оборони. На озброєнні MaxxPro в базовому варіанту — кулемет, з якого ворога "давлять вогнем".

Характеристики International MaxxPro:

  • Він належить до категорії MRAP — броньованих машин зі спеціальним захистом від мін. У MaxxPro корпус зроблений у вигляді літери V для відведення вибухової сили міни або саморобної вибухівки від авто.
  • Важить такий БТР від 13,6 до 14,5 тонн. Ширина 2,59 м, а довжина — від 6,5 до 7,2 м, висота 3,04 м.
  • Швидкість пересування — 105 км/год.
  • Кулемет може бути двох калібрів — 7,62 мм або 12,7 мм.
  • В екіпаж входить базово три людини вміщує від 4 до 6 людини десанту.

Варто зазначити, що на MaxxPro може бути встановлений додатковий захист та лебідка. США використовують тисячі таких машин в регулярній армії. Вони застосовувалися у війнах в Афганістані, Сирії, Іраку.

Раніше "Телеграф" розповідав, що аби посилити бронетехніку українські військові використовують спеціальні модулі. Це поєднання різних видів зброї та системи керування вогнем.