Росіян на фронті кошмарить новий український БПЛА Backfire: у чому його унікальність (фото)

Читать на русском
Автор
2652
ЗСУ не втратили на ворожій території жодного такого апарату
ЗСУ не втратили на ворожій території жодного такого апарату. Фото Еспресо. Захід

БПЛА має свою особливість, завдяки якій ворожі РЕБ не бачать його

У боротьбі з окупантами ЗСУ використовують поряд із західною технікою також і вітчизняну, яка показує чудові результати. Однією з них є тактичний безпілотник Backfire. Протягом півроку він допомагає бійцям зводного загону безпілотної ударної авіації "Angry Birds" знищувати ворожі цілі.

Команда розробників цього БПЛА у Львові детально розповіла про його особливості, пише "Еспресо. Захід".

Цей безпілотний літальний апарат працює у глибокому тилу супротивника. Радіус його дії становить 35 км. Він несе бойове навантаження 3,6 кг.

"Ми займаємося розробкою безпілотного апарату Backfire вже понад рік, а вже понад пів року, як ми їм наносимо вразливість, постійно оновлюючи та вдосконалюючи. Зараз ми можемо фіксувати високий рівень його ребостійкості, що дуже важливо на фронті. За 7 місяців бойової роботи на фронті ми не втратили жодного апарату на ворожій території", — сказав командир "Angry Birds", молодший сержант ЗСУ Ілля Шполянський.

Перевага цього БПЛА у повністю автономній роботі. У нього немає каналу зв’язку, який би передавав інформацію туди чи назад, а тому ворожі засоби РЕБ та РЕР не бачать його.

Фото — "Еспресо. Захід"

"До початку польоту в нього завантажується програма-місія, за цією місією він летить, бомбить те, що вказано, і повертається в запрограмоване місце, і це місце може бути зовсім іншим, ніж місце вильоту. Це допомагає убезпечити пілотів. Єдиний момент небезпеки під Час роботи — це момент запуску. Але поки туди щось прилетить, пілот встигає сісти в автомобіль і поїхати звідти", — пояснила логіст проекту, матрос ВМС ЗСУ Світлана Титова.

Характеристики

  • Радіус дії – 35 км;
  • Бойове навантаження — 3,6 кг;
  • Озброєння — два касетні боєприпаси по 1,8 кг кожен;
  • Швидкість – до 84 км/год;
  • Висота польоту – до 1 км;
  • Вартість — $90 тис.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що ЗСУ використовують на фронті нові українські дрони-камікадзе під назвою Pegas+. Вони вже встигли показати блискучі результати.