Поміщаються в долоню: крихітні дрони від США відкриють полювання на окупантів (фото, відео)

Читать на русском
Автор
6053
Україна отримає дрони Black Hornet
Україна отримає дрони Black Hornet. Фото Відкриті джерела

Вага такого безпілотника становить лише від 18 до 32 грамів

У новому пакеті військової допомоги США для України окрім безлічі видів озброєння будуть також крихітні нанодрони Black Hornet, які дозволять ЗСУ виявляти будь-які приховані небезпеки та ворожі позиції.

"Телеграф" розповідає докладніше про унікальність Black Hornet, особливості їх застосування, а також про технічні характеристики.

"Чорний шершень", а саме так перекладається назва дрона, є військовим безпілотним мікролітальним апаратом. Його розмір настільки малий, що безпілотник можна помістити у долоню чи кишеню. Він був розроблений установою Prox Dynamics у Норвегії. На сьогодні ці "крихти" стоять на озброєнні армії Великобританії.

Black Hornet завдяки своїм розмірам здатний зазирнути за кути або через стіни та інші перешкоди для виявлення якихось прихованих небезпек і виявити ворожі позиції. При цьому зображення передається та відображається на невеликому портативному терміналі, який використовується оператором для управління БПЛА.

Black Hornet. Фото: "Крук"

Характеристики Black Hornet

  • Довжина — 10 см,
  • Ширина — 2,5 см.
  • Вага — від 18 г (Black Hornet 2) до 32 г (Black Hornet 3);
  • Швидкість руху – 21 км/год;
  • Дальність польоту – до 21 км.
  • Час роботи – до 25 хвилин;
  • Камера — відео з роздільною здатністю 640х480 пікселів, фотографії — 1600х1200 пікселів;

Дрон "Чорний шершень" може практично безшумно пролітати всього за кілька метрів від ворожих позицій і вести розвідку як у будинках, так і на відкритій місцевості. Особливості камери дозволяють цій "крихті" вести розвідку і в нічний час.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що знищувати російських окупантів та їхню техніку на фронті ЗСУ допомагають українські дрони "Маньячело".