Своє закінчилося, крадемо українське – окупанти створюють черговий "аналогівнет"

Читать на русском
Автор
87718
Бойовий модуль Катран на катері Гюрза
Бойовий модуль Катран на катері Гюрза. Фото Відкриті джерела

На фронт окупанти готують нову саморобку

Окупанти зняли з захоплених раніше українських малих броньованих артилерійських катерів "Гюрза-М" бойові модулі БМ-5М.01 "Катран-М", ймовірно, щоб використати у створенні чергового "аналогівнету" на базі легкоброньованого тягача МТЛБ.

Про це повідомляє військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, дані бойові модулі укомплектовані 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, 30-мм автоматичним гранатометом КБА-117, 7,62-мм кулеметом КТ-7,62 і 2 протитанковими ракетними комплексами "Бар’єр".

Це досить потужне озброєння, яке навіть перевершує озброєність БМП-2, що має 30-мм гармату, 7,62-мм кулемет і лише 1 ПТРК, тобто установка "Катрана-М" здатна посилити вогневу міць бронетехніки, на яку воно буде встановлено.

Імовірніше модуль встановлять на неозброєний МТЛБ, з яким окупанти вже почали експериментувати, встановивши на нього стару важку вежу з установкою 2М-7 вагою 1,5 тонни і висотою під два метри.

На відміну від установки 2М-7 1949 року, український бойовий модуль набагато сучасніший, трохи легший (1300 кг проти 1500 кг), набагато краще озброєний і менш помітний.

Загалом поява в окупантів подібних саморобок, тим більше з використанням українських бойових модулів, говорить про величезний дефіцит бойової техніки, яку просто нема чим заповнювати, якщо доводиться робити подібні "бойові" одиниці.