"Дуже любив життя": на війні з окупантами загинув інженер-кікбоксер зі Львова

Читать на русском
Автор
2679
Микола Забавчук
Микола Забавчук. Фото Facebook Лариса Забавчук

Спортсмена накрила ворожа артилерія

На війні із російськими загарбниками загинув львівський кікбоксер Микола Забавчук.

Про це повідомляє сайт "Янголи спорту". За інформацією джерела, Микола народився у Львові, закінчив Національний університет "Львівська політехніка".

Забавчук був кандидатом у майстри спорту з кікбоксингу. Він перемагав на обласному турнірі, а також вигравав "Кубок Галичини" з кікбоксингу. Окрім того, він виходив у фінал чемпіонату України. Працював Микола на посаді інженера у львівському стрілецькому стенді. Воював за Україну боєць у складі 125-ї бригади територіальної оборони ЗСУ.

Микола загинув 21 липня внаслідок артилерійського обстрілу росіян по Краматорську. Мати Героя Лариса розповіла, що Забавчук дуже любив життя.

"Загинув мій Син. Коротке повідомлення про обстріл у Краматорську і трьох загиблих чоловіків, а у серці невимовний біль і несприйняття реальності. Він був найкращим який тільки може бути син і брат, вірний товариш, гідний чоловік. Будував плани, дуже любив життя, свою сім'ю, похресників. Я не знаю, як я буду без нього жити. Я проклинаю тих нелюдів, які обривають політ наших дітей. Бажаю матерям України берегти своїх синів, бо я свого не вберегла", — написала Лариса.

Раніше повідомлялося, що під Бахмутом загинув колишній гравець збірної України з регбіліг.

Нагадаємо, патрульний-стронгмен із Києва Василь Павельєв віддав життя за Україну.