Загинув комбриг ЗСУ: що відомо про смерть героя

Читать на русском
Автор
225338
Віталій Гуляєв
Віталій Гуляєв. Фото censor.net

Полковник віддав життя за Україну

У неділю, 24 липня, на 151-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну стало відомо про загибель командира 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового походу полковника Віталія Гуляєва.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко на своєму telegram-каналі. Нардеп заявив, що особисто простежить, щоб в Одесі та на Одещині з’явилася вулиця, названа ім’ям Героя.

Гуляєв воював на передовій ще з 2014 року, а командиром одеської 28-ї бригади став у вересні 2021 року. До останнього відважно захищав південний напрямок від ворога.

"Це була смілива людина, справжній фанат своєї справи, військовий, якого поважали. Я знав його особисто, мав честь називати його товаришем. Ми часто бачилися, коли передавали нашій рідній 28-ій бригаді автомобілі, техніку для виконання бойових задач, одні з перших Старлінків в Україні. Він завжди зберігав оптимізм та спокій. Дуже важка втрата для всіх нас", — заявив Гончаренко.

Колишній секретар РНБО, а нині військовий ЗСУ Олександр Турчинов, котрий кілька місяців воював разом із Гуляєвим, у коментарі censor.net прокоментував сумну новину.

"Комбриг обрав свій шлях – шлях захисника країни. З 2014 року на фронті. У 2022-му його одеська 28-ма бригада зупинила просування російських військ на півдні і, відкинувши їх, крок за кроком почала очищати від погані Миколаївщину та Херсонщину.

Він був справжнім українським офіцером-лицарем, мужньою, рішучою і водночас доброю, веселою, надзвичайно світлою людиною. Він був батьком для своїх солдатів і жахом для ворогів", — розповів Турчинов.

П'ятий президент України Петро Порошенко у Facebook написав, як полковник разом зі своєю бригадою у лютому дали по зубах окупантам, які намагалися висадити десант для захоплення Миколаєва та Одеси. Порошенко додав, що Гуляєв готувався до контрнаступу ЗСУ і потрібно тепер продовжити його справу.

Раніше повідомлялося, що у бою з російськими окупантами загинув польський доброволець, який на батьківщині займався ММА.

Нагадаємо, у боях за незалежну Україну росіяни вбили священника з Дніпра.