Біженка з України в чужому взутті виграла міжнародний марафон

Читать на русском
Автор
1548
Валентина Верецька
Валентина Верецька. Фото Screenshot

Дім спортсменки зруйнували окупанти.

Українська легкоатлетка Валентина Верецька виграла відомий міжнародний Єрусалимський марафон.

Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією джерела, 31-річна легкоатлетка перемогла у забігу, пробігши дистанцію за 2 години, 45 хвилин та 54 секунди.

Українка після повномасштабного вторгнення рф була змушена з дочкою виїхати з Миколаєва, де її будинок був зруйнований, до Польщі, а її чоловік залишився захищати батьківщину. У жінки почалася депресія, проте вона все ж таки відіслала заявку на участь у Єрусалимському марафоні, а організатори допустили її до змагань. У Польщі Валентині знайшли відповідний одяг та взуття, а потім вона вирушила на змагання. В Ізраїлі жінка здобула несподівану для себе перемогу. Верецька зізналася, що думала під час забігу про війну, і ці думки підживлювали її.

"Я постійно в стресі й дуже нервуюся через все, що відбувається в Україні, але якоюсь мірою це і допомогло мені. Це був дуже важкий забіг, тут місцевість дуже складна. Ця перемога за мир, за мир у моїй країні, і не тільки в моїй країні — за мир у всьому світі", — заявила після перемоги Верецька, яка додала, що вперше усміхалася після початку війни.

Зазначимо, Верецька пробігла свій четвертий марафон у кар’єрі. Раніше вона виграла забіг в Албанії, а також стала третьою на марафоні в Німеччині.

Раніше повідомлялося, що українка виграла чемпіонат Європи зі стрільби у Норвегії.