"Каналізаційна труба": Борис Джонсон висловився про Такера Карлсона та його інтерв'ю з Путіним

Читать на русском
Автор
1939
Борис Джонсон буквально розкатав американського пропагандиста
Борис Джонсон буквально розкатав американського пропагандиста. Фото Відкриті джерела

Колись Гітлер вже намагався зробити те саме, що зараз зробив Путін за допомогою Карлсона

Американський пропагандист Такер Карлсон, який взяв двогодинне інтерв'ю у російського диктатора Володимира Путіна – звичайна "каналізаційна труба", через яку можна злити все, що завгодно. До того ж судячи з поведінки Карлсона під час інтерв'ю, він ще й підлабузник та боягуз.

Про це написав експрем’єр Великої Британії Борис Джонсон у колонці для британського видання Daily Mail. Джонсон порівняв Путіна із Гітлером, додавши, що Карлсон при ньому був "маріонеткою тирана, диктофоном для диктатора та зрадником журналістики".

"Він не ставив жорстких питань. Він не запитав Путіна, чому навіть зараз він використовує найжорстокіші засоби сучасної війни, щоб калічити та вбивати невинних мирних українських громадян. Він не звинуватив його у тортурах, зґвалтуваннях, підривах дитячих садочків – усе це абсолютно непотрібне для нього. Він навіть жодного разу не намагався зупинити потік брехні від Путіна", – зазначив експрем'єр.

Джонсон додав, що Карлсон поводився просто мерзенно: поки Путін брехав, видавав конспірологічні припущення, перекручував історичні події своєю хворою уявою, американець сидів поряд та "по-хлопчачому захоплювався нібито ерудицією Путіна". Щобільше, Карлсон не заперечував Путіну, який заявив, що нібито Велика Британія змусила Україну далі воювати проти російських терористів. А після інтерв'ю пропагандист заявив, що Путін нібито має "енциклопедичні знання" – і це після всієї маячні, яка вилетіла з путінського рота.

"Як підтвердить кожен член українського уряду, починаючи від Зеленського, ніщо і ніхто не міг зупинити тих відважних українців у боротьбі за свою країну – і ніщо не зупинить… З того часу, як Джордж Геллоуей поїхав до Багдада і привітав невтомність Саддама Хусейна, ми не бачили такого прояву бездоганного рабства перед тираном. Але у певному сенсі несправедливо звинувачувати Карлсона в його жалюгідній роботі. Він не був там, щоб кинути виклик. Він був лише середовищем, каналізаційною трубою, шлангом, за допомогою якого необроблену рідину путінського послання можна було розпорошити туди, куди Путін хоче цього найбільше – над родючим серцем Америки", – написав Джонсон.

Джонсон вважає, що через Карлсона диктатор передав певне послання американському народу. Послання було доволі простим.

"Послання до американського народу було простим. Це не ваша проблема, казав Путін. Це європейська проблема. Тримайтеся подалі від цього конфлікту, дозвольте мені закінчити його — і незабаром ми зможемо жити у світі. Це послання, яке американці вже чули раніше", – зазначив він.

Джонсон провів історичну паралель – під час Другої світової війни американський журналіст фон Віганд взяв інтерв'ю в Адольфа Гітлера. Німецький фюрер тоді передавав майже таке ж послання, яке зараз передає фюрер російський – мовляв, то справи Європи, а не США, і хай американці не йдуть до Європи, їм нічого не загрожує. Проте Путін, як і Гітлер, брехав: у 2022 році, нагадав експрем'єр, він відверто брехав в обличчя Джонсону та іншим європейським політикам, що не збирається нападати на Україну – і це за кілька тижнів до вторгнення.

Джонсон додав, що американці повинні зробити правильний вибір, бо якщо ні, то США чекають важкі часи, американцям знову доведеться воювати, але на цей раз зі ще більш безумним диктатором, ніж був Гітлер.

"Ви спадкоємці Рональда Рейгана, лідери останньої надії землі. Ви не зможете знову зробити Америку великою, продавши Україну та дозволивши Путіну використати насильство для відновлення радянської імперії", – резюмував він.

Раніше "Телеграф" писав, що експерт з міжнародної політики в Українському інституті майбутнього Ілія Куса пояснив, якими мають бути дії українського керівництва щодо інтервʼю Путіна та Карлсона.